Live
Alueiden osaamisen aika -foorumi - Miten yhdessä uudistumalla luodaan elinvoimaa?

Alueiden osaamisen aika -foorumi - Miten yhdessä uudistumalla luodaan elinvoimaa?

Millaisella toimintamallilla alueen yritykset, oppilaitokset ja julkiset toimijat voivat luoda yhteisen kuvan alueen haasteista ja mahdollisuuksista, jotka liittyvät osaamiseen ja yhteistyöhön? Yhdeksän aluetta esittelee Sitran fasilitoiman kevään verkostoyhteistyön tuloksia.

Kuva: Anu Paajanen

Tilaisuuden esitysmateriaali.

Alueiden tilannekuvien julkistusmateriaalit

Etelä-Savo
Hämeelinna
Kainuu
Lappi
Pirkanmaa
Raahen seutu
Seinäjoen ja Ilmajoen seutu
Varsinais-Suomi
Ylä-Savo

Tilaisuuden tallenteet tulevat saataville elokuussa, ja tiedotamme siitä erikseen.

Miten yhdeksän kunnan, seutukunnan ja maakunnan päättäjät, yritykset, oppilaitokset ja järjestöt ovat kevään 2021 aikana onnistuneet luomaan yhteisen kuvan alueensa haasteista ja mahdollisuuksista? Millaista verkostoyhteistyötä on tehtävä, jotta osaajat saadaan riittämään alueella ja työpaikoilla pystytään vastaamaan muuttuviin osaamisen tarpeisiin?

Tervetuloa Alueiden osaamisen aika -työn foorumiin kolmeen perättäiseen tilaisuuteen kuulemaan, miten Sitran ja yhdeksän alueen verkostoyhteistyössä on kevään 2021 aikana kasvatettu alueen toimijoiden kykyä uudistua ja hyödyntää alueen osaamista entistä vaikuttavammin. Voit ilmoittautua kiinnostuksesi mukaisesti joko koko foorumiin tai yksittäisiin osioihin. Päivän avaa Sitran yliasiamies Jyrki Katainen.

Tilaisuus on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita alueellisen elinvoiman ja osaamisen ekosysteemien kehittämisestä ja niissä toimimisesta tai jotka ovat mukana Sitran Alueiden osaamisen aika -verkostoyhteistyössä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on jo päättynyt. Jos haluat osallistua tapahtumaan, olethan yhteydessä Minna Tuomeen (minna.tuomi@sitra.fi).

Voit seurata osioita 2 ja 3 YouTube -kanavan kautta.
Klo 10.15-12.00 Keskustelu yritysten toimintaedellytyksistä ja osaamisen merkityksestä sekä esimerkkejä
Klo 12.30-14.00 Tervetuloa kehittämään mallia, jolla alueen toimijat luovat tilannekuvan alueesta

Tervetuloa linjoille!

Ohjelma

9.00 - 10.00
1 Yhdeksän alueen tilannekuvat osaamisen ja yhteistyön haasteista ja mahdollisuuksista

Yhdeksän alueen kevääkolmen tilannekuvafoorumin työskentely huipentuu tähän tilaisuuteen. Kukin kaupunki, seutukunta ja maakunta esittelee työstämänsä tilannekuvan alueen osaamiseen ja yhteistyön liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista. Alueen keskeiset toimijat ovat työstäneet sen kevään aikana kolmessa tilannekuvafoorumissaSitra on fasilitoinut työskentelyn.

Valitse ilmoittautumisen yhteydessä yksi yhdeksästä alueesta, jonka tilannekuvan esittelyyn osallistut. Kuulet, millaisia päätelmiä alue on tehnyt osaamisen ekosysteemien kehittämisestä. 

Avauspuheenvuoron käyttää Sitran yliasiamies Jyrki Katainen.

10.15 – 12.00
2 Keskustelu yritysten toimintaedellytyksistä ja osaamisen merkityksestä sekä esimerkkejä

Alueidensa tilannekuvien luomiseen osallistuneet yritysten, oppilaitosten ja muiden aluetta kehittävien organisaatioiden edustajat keskustelevat seuraavista kolmesta teemasta: yritysten toimintaedellytykset, osaamisen merkitys työelämän uudistamisessa ja yhteistyön rakentamisen käytännön esimerkit.

Keskustelemassa:
toimitusjohtaja Anu Tervonen, Kainuun Yrittäjät
innovaatiopäällikkö Marja-Terttu Kurunsaari, Sedu
maakuntajohtaja Mika Riipi, Lapin liitto
koulutus- ja osaamisasioiden päällikkö Johanna Vainio, Varsinais-Suomen Yrittäjät
kehittämispäällikkö Merja Suoperä, Sasky koulutuskuntayhtymä
kunnanjohtaja Niina Kuuva, Puumala
toimitusjohtaja Siamäk Naghian, Genelec Oy
rehtori, kuntayhtymän johtaja Jaana Ritola, Koulutuskeskus Brahe
yrityskoordinaattori Ville Viholainen, Linnan Kehitys Oy

12.30 - 14.00
Tervetuloa kehittämään mallia, jolla alueen toimijat luovat tilannekuvan alueesta

Esittelemme keväällä yhdeksällä alueella hyödynnetyn vuorovaikutteisen tilannekuvan luomisen toimintamallin, ja kutsumme seminaarin osallistujat kehittämään mallia edelleen. Toimintamalli tulee avoimesti hyödynnettäväksi tilaisuuden jälkeen.

Mistä on kyse?