Live
Datatalouden osaamisen pyöreä pöytä
Kutsuvierastilaisuus

Datatalouden osaamisen pyöreä pöytä

Datatalouden osaamisen pyöreän pöydän keskusteluun kutsutaan kaikki sidosryhmät, joita kiinnostaa ja jotka voivat osaltaan vaikuttaa datatalouden osaamishaasteen ratkaisemiseen.

Data on nykyajan arvokkain resurssi, ja sen merkitys kasvaa jatkuvasti. Datan tehokas ja vastuullinen käyttö on kriittistä yritysten menestykselle. Yritysten, ammattilaisten ja kansalaisten datatoimijuus ja dataosaaminen on vuosi vuodelta tärkeämpää.

Datatalous etenee nyt suurin askelin. Ensimmäiset eurooppalaiset datan välityspalvelut ovat jo aloittaneet toimintansa: Kolme datatalouden kehityssuuntaa, joita kannattaa pitää silmällä juuri nyt.

Eri toimialojen data-avaruudet hahmottavat yhteisiä pelisääntöjä. Edelläkävijät ovat jo rakentaneet toimivia dataekosysteemeitä: Datatalouden kiinnostavimmat.

EU:n datasääntely on alkanut vaikuttaa arkeemme mm. rajoittamalla digijättien henkilötietojen hyväksikäyttöä: Kaipaatko muutosta someesi? Nämä 4 asiaa muuttuvat.

Sitra järjestää maanantaina 10.6.2024 klo 12-16 Helsingissä kutsuvierastilaisuuden, johon on kutsuttu kaikki sidosryhmät, jotka ovat kiinnostuneita ja voivat vaikuttaa datatalouden osaamisen kehittämiseen.

Tilaisuuden tarkoituksena on käydä avointa ja rakentavaa keskustelua siitä, mitä osaamista Suomessa tarvitaan datataloudessa menestymiseen, miten sitä voidaan edistää eri koulutusasteilla ja työelämässä, ja mitä toimenpiteitä siihen tarvitaan.

Tilaisuuden kohderyhmänä ovat erityisesti koulutuksen järjestäjät ja kehittäjät, yritykset ja yritysvalmentajat, päätöksentekijät ja lainvalmistelijat sekä muut datatalouden osaamiseen liittyvät toimijat.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista.

Keskustelun tavoitteina on:

  1. Verkostoituminen: Tuomme laajan yhteisön yhteen keskustelemaan ja ymmärtämään ilmiötä.
  2. Tilannekuva: Päivitämme tilannekuvan datatalouden osaamista edistävistä toimenpiteistä, hankkeista sekä koulutusohjelmista.
  3. Toimenpidesuositukset: Muodostamme toimenpidesuosituksia eri toimijoille datatalousosaamisen edistämiseksi.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tilaisuuteen, ota yhteyttä Sitran johtavaan asiantuntijaan Tarmo Toikkaseen. Häneltä saat lisätietoja tilaisuuden ohjelmasta ja ilmoittautumisesta.

Toivomme näkevämme sinut tilaisuudessa!

Mistä on kyse?