Live
HERÄÄMÖ x Co-Carbon: Mitä voimme tehdä kaupunkiluonnon tukemiseksi?
Verkkotapahtuma

HERÄÄMÖ x Co-Carbon: Mitä voimme tehdä kaupunkiluonnon tukemiseksi?

Millaista muutoksentekijyyttä tarvitsemme, jotta elämä kaupungeissa olisi kestävää? Tervetuloa kuulemaan, mitä voimme tehdä kaupunkiluonnon tukemiseksi!

Tilaisuudessa jaettuja linkkejä

Sitra Lab 2 -kokeilut:

Lue lisää kaikista kokeiluista täällä.

Tilaisuuden kuvaus

Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen aiheuttaa kaupungeille haasteita. Kesäkuisessa HERÄÄMÖssä otamme pään kirjaimellisesti pois pensaasta ja pohdimme, mitä voimme tehdä kaupunkiluonnon tukemiseksi ja kaupunkikasvillisuuden hiilensidontakyvyn tehostamiseksi. Lähestymme aihetta muutoksentekijyyden näkökulmasta: Millaista muutoksentekijyyttä tarvitsemme pelastaaksemme kaupungit ilmastonmuutokselta? Miten voimme toimia, jotta tuemme luontopohjaisten ratkaisujen toteutumista koulujen pihoilla, kaupunginosien suunnittelussa sekä kuntalaisten takapihoilla?

HERÄÄMÖ on erinomainen tilaisuus päästä kuulemaan alkuvuodesta päättyneen Sitra Lab -koulutusohjelman tuloksista. Ohjelmassa toteutettiin joukko luontopohjaisten ratkaisujen kokeiluja kaupunkiympäristöön ja kokeiluissa oli mukana eri organisaatioiden edustajia sekä yksittäisiä toimijoita. Keskustelussa ovat mukana Sitra Lab -tiimeistä Olli Vakkala Ekokumppanit Oy:stä, Timo Martikainen Kouvolan kaupungista, kaupunkikehittäjät Suvi Laukkanen ja Tiia Valtonen Rambollilta sekä tutkijayliopettaja Outi Tahvonen Hämeen ammattikorkeakoulusta. Lisäksi keskusteluun osallistuvat Co-Carbon-hankkeesta professori Leena Järvi (INAR, Helsingin yliopisto) ja professori Ranja Hautamäki (arkkitehtuurin laitos, Aalto-yliopisto).

Tällä kertaa HERÄÄMÖ järjestetään osana Co-Carbon-hankkeen järjestämää Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaalia. Jos olet ollut vieraanamme aiemminkin, saatat huomata ohjelman poikkeavan tutusta kaavasta. Keskusteleva tunnelma ja asiansa tuntevat alustajat ovat kuitenkin tuttua HERÄÄMÖ-laatua. Sinulla ei tarvitse olla ennakkotietoa aiheesta, mutta kiinnostus kaupunkien kehittämiseen ja suunnitteluun auttaa.

Järjestämme tilaisuuden virtuaalisesti Zoomissa ja striimaamme sen suorana Sitran YouTube-kanavalle. Zoomissa pääset keskustelemaan muiden osallistujien kanssa ja tapaamaan uusia ihmisiä. Mikäli haluat keskittyä kuuntelemiseen tai sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua keskusteluun, liitythän seuraamme YouTuben puolella.

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖ:ssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Mistä on kyse?