Live
Hyvää huomista, demokratia   
Verkkotapahtuma

Hyvää huomista, demokratia   

Kuinka siirrymme informaatiohäiriköinnin aikakaudesta innostavaan digidemokratiaan?

  • 15.09.2022 klo 14:00 - 16:30
  • Klo 14:00–16:30 verkossa. Tilaisuus jatkuu demokratiadrinkkien parissa klo 16:30-18:00 Ruoholahdessa (Itämerenkatu 11-13, 00181 Helsinki).

Ukrainan sota ja Suomen turvallisuuspoliittiset ratkaisut kehystävät voimakkaasti suomalaista demokratiakeskustelua. Mitkä ovat yksittäisen ihmisen mahdollisuudet saada oikeaa tietoa, osallistua ja vaikuttaa ”digitaalisen harvainvallan” aikakaudella?

Sitra järjestää informaatiovaikuttamiseen ja kansalaisten vaikutusmahdollisuuksiin pureutuvan ajankohtaistapahtuman kansainvälisenä demokratiapäivänä 15.9. klo 14 alkaen. Tilaisuuden pääpuhujaksi saapuu paikan päälle yksi maailman tunnetuimmista disinformaatio- ja propaganda-asiantuntijoista: tutkija, toimittaja ja tuottaja Peter Pomerantsev. Hän on kirjoittanut mm. kirjat Nothing Is True and Everything is Possible sekä This Is Not Propaganda – Adventures In The War Against Reality. Tänä vuonna Pomerantsev palkittiin European Press Prize -palkinnolla.

Tilaisuudessa puhumassa on myös Defend Democracy -järjestön perustaja ja johtaja Alice Stollmeyer. Hän on paneutunut työssään demokratiaan, teknologiaan, geopolitiikkaan sekä hybridiuhkiin. Lisäksi hän on perustanut #DemocracyDrinks-konseptin, joka esitellään nyt ensimmäistä kertaa myös Suomessa.

Tapahtumassa etsimme ja tarjoamme vastauksia edellä esitettyihin kysymyksiin yhdessä. Ilmoittaudu mukaan jo nyt ja merkitse samalla päivämäärä kalenteriisi! Voit osallistua seminaariin paikan päällä tai verkossa.

Tilaisuus jatkuu lisäksi kaikille avoimien demokratiadrinkkien parissa klo 16:30-18:00 Ruoholahdessa. Tervetuloa!

Mistä on kyse?