Live
Hyvän elämän kuvittelua Phoebe Tickellin kanssa: Miten löytää ilo planeetan kantokyvyn rajoissa?
Verkkotapahtuma

Hyvän elämän kuvittelua Phoebe Tickellin kanssa: Miten löytää ilo planeetan kantokyvyn rajoissa?

Liity systeemiajattelija Phoebe Tickellin seuraan pohtimaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia ja tarkastelemaan hyvää elämää uusista, kestävistä näkökulmista 8. toukokuuta.

Edit: Tapahtuma on täynnä.

Voisimmeko elää tavalla, joka ei palvele vain itseämme vaan myös tulevia sukupolvia ja muuta luontoa? Mitä, jos ilomme onkin kytköksissä muiden iloon – ennen, nyt ja tulevaisuudessa?

Huhtikuun 12. päivään mennessä me suomalaiset olemme jo kuluttaneet osuutemme uusiutuvista luonnonvaroista tälle vuodelle. On selvää, että elämäntapamme kaipaavat rohkeita muutoksia. Mutta miksi muutokset tuntuvat niin vaikeilta? Ehkä meiltä ei puutu tietoa – vaan mielikuvitusta.

Phoebe Tickell on systeemiajattelija ja Moral Imaginations –organisaation perustaja. Hän uskoo, että suurimmassa osassa haasteitamme ei ole kyse kykyjen, keinojen ja varojen puutteesta vaan mielikuvituksen ongelmista. Tickellin ajatuksissa mielikuvitus on kuin lihas, jota harjoittamalla voi muuttaa sitä, miten näemme asiat – ja miten toimimme. Eettinen mielikuvitus on kykyä uskoa, että asiat voivat, ja niiden tulisi, olla toisin.

Tervetuloa Tickellin fasilitoimaan verkkotyöpajaan oppimaan, kuvittelemaan ja keskustelemaan. Lyhyt alustus ja ohjattu mielikuvitusharjoitus johdattelevat meidät uusiin näkökulmiin ja auttavat meitä siirtymään unelmista tekoihin. Tapahtuman kieli on englanti.

Nähdään työpajassa!

10.00
Tervetulosanat
Anu Paajanen, Sitra
10.00
Virittäytyminen
Alustus: How to be an Imagination Activist
Phoebe Tickell, Moral Imaginations
Mielikuvitusharjoitus
Pienryhmäkeskustelu
Kollektiivinen yhteenveto
Miten mukaan työhön
Sari Laine, Sitra
11:30
Tapahtuma päättyy

Mistä on kyse?