Live
Hyödynnä kasvuyritysten tuoreet opit yrityksessäsi – kolme työpajaa
Verkkotapahtuma

Hyödynnä kasvuyritysten tuoreet opit yrityksessäsi – kolme työpajaa

Haluaako yrityksesi vauhditusta kasvuun? Saat suomalaisten kasvuyritysten tuoreet opit käyttöösi osallistumalla kolmen illan avoimeen ja maksuttomaan työpajakokonaisuuteen. Tavoitteena on tunnistaa ja hyödyntää oman yrityksen tulevaisuuden kasvun lähteitä toisilta oppimalla.

Haluatko kuulla ja hyödyntää yli sadan kasvuyrityksen tuoreet opit kasvutavoitteiden saavuttamisesta? Kasvuryhmä on koonnut opit kasvuyritysten edelläkävijöiden jakamista kokemuksista maalis-lokakuussa 2021. Miten tunnistan ja työstän yritykseni kasvun mahdollisuuksia sekä valitsen ja käynnistän onnistuneita kasvuhankkeita?

Erityisesti kasvuhakuisille yrityksille suunnattu, avoin ja maksuton kolmen illan työpajakokonaisuus antaa mahdollisuuden oppia edelläkävijäyrityksiltä ja vertaisilta sekä työstää oman yrityksen kykyä kasvaa. Vertaisoppimisen ohjelma on tarkoitettu ensisijaisesti toimitusjohtajille, hallituksen puheenjohtajille ja johtoryhmän jäsenille.

Yritysten toimintaedellytykset ovat alueiden elinvoiman lähde. Sitran Alueiden osaamisen aika -työ tukee nyt pilotoitavaa vertaisoppimisen ohjelmaa, joka tähtää suomalaisten keskisuurten kasvuyritysten kasvuun ja uudistumiseen. Ohjelman toteuttaa Kasvuryhmä Suomi ry.

Kolmen illan työpajakokonaisuudessa osallistujat saavat edelläkävijäyritysten uudet ideat ja oivallukset avuksi oman yrityksen kasvuaihioiden etsintään ja työstöön sekä kasvuhankkeiden valintaan, käynnistykseen ja onnistuneeseen toteutukseen. Tämän lisäksi osallistujat työstävät oman yrityksensä kasvun lähteitä ja tapoja edetä yhdessä toisten kasvuhaluisten yritysten kanssa. Jokainen työpaja sisältää ennakkotehtävän.

Työpajakokonaisuus toteutetaan Zoom-alustalla. Kustakin osiosta on tarjolla kaksi vaihtoehtoista aikaa. Mukaan voi ilmoittautua joko yhteen tai kaikkiin työpajoihin.

TYÖPAJA 1 – Kasvuaihioiden etsintä ja työstö

ke 10.11. / ti 16.11. klo 16.00–18.30

TYÖPAJA 2 – Kasvuhankkeiden valinta ja nopea liikkeellelähtö

ti 23.11. / ke 24.11. klo 16.00–18.30

TYÖPAJA 3 – Kasvuhankkeiden johtaminen

to 13.1.2022 / ti 18.1.2022 klo 16.00–18.30

Tilaisuudet alkavat Kasvuryhmän fasilitaattorin alustuksella teemaan liittyvistä keskeisimmistä opeista, jotka on koottu edelläkävijäyritysten Kasvun lähteet -ohjelmasta. Tämän jälkeen pienryhmissä rikastetaan alustuksen oppeja jakamalla havaintoja omista kokemuksista ja työstetään oman yrityksen kasvun lähteitä. Työpajoissa on mahdollisuus tutustua muiden alueiden yrittäjiin ja yrityksiin. Lopuksi osallistujat jakavat keskeisimmät oivallukset ja käydään läpi seuraavat askeleet.

Vertaisoppimisen ohjelmassa keskitytään kehittämään yritysten kyvykkyyttä tunnistaa, työstää ja toteuttaa tulevaisuuden kasvun lähteitä ja autetaan kasvusta kiinnostuneita yrityksiä keskittymään olennaiseen.

Tervetuloa mukaan! Ilmoittautua voit sivun yläosan Ilmoittaudu-painikkeen linkistä viimeistään kaksi päivää ennen työpajaa.

Kasvuryhmä Suomi ry:n toteuttama vertaisoppimisen ohjelma on yksi Sitran tukemista pilottihankkeista, jotka kehittävät verkottunutta yhdessä oppimista, osaamisen uudistumista ja innovaatioiden syntymistä. Kahdeksan pilottihanketta on valittu kehittämään uutta osaamisjärjestelmää.

Sitran Osaamisen aika -projekti tuottaa tietoa ja näkemystä Suomen elinikäisen oppimisen politiikan tueksi sekä vauhdittaa uuden osaamisjärjestelmän syntyä.

Mistä on kyse?