Live
Kirjastoista Kansanvallan foorumeita – Suunnitelmista ratkaisuihin -työpaja
Kutsuvierastilaisuus

Kirjastoista Kansanvallan foorumeita – Suunnitelmista ratkaisuihin -työpaja

Yhteissuunnittelu jatkuu ratkaisuideoiden parissa. Työpajassa siirrytään konkretiaan vaikuttavuutta ja mittareita pohtien.

  • 01.09.2020 klo 09:00 - 12:00
  • Teams online

Teemana 3. työpajassa on ratkaisujen konkretisointi, mittarit ja vaikuttavuus. Työpajan alussa jokainen kokeilukirjasto esittelee hankkeen ja kertoo missä mennään sekä muut osallistujat voivat auttaa löytämään haasteisiin sopivia ratkaisuja. Tämän jälkeen käymme läpi, miten rakentaa vaikuttavuutta ja miten valitaan mittarit kokeilulle sekä miten kokeilun aikana kerätään palautetta eri toimijoilta. Tämän jälkeen kirjastot saavat kahden kirjaston voimin miettiä mittareita ja vaikuttavuutta pienryhmissä.

Kolmen työpajan sarjassa luodaan pilottikirjastoille kokeilukonseptit palvelumuotoilua hyödyntäen.
Varsinainen kokeilujakso alkaa lokakuussa 2020 ja jatkuu kesäkuuhun 2021. Kokeilun tavoitteena on edistää demokratiaa suomalaisessa yhteiskunnassa lisäämällä vuoropuhelua erityisesti kansalaisten ja poliitikkojen, mutta myös muiden demokratiaa edistävien tahojen kanssa. Edellisten työpajojen sisältöihin pääset tutustumaan kirjastohankkeen sivuilla.

Kirjastohanke on osa Sitran Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka tavoitteena on vahvistaa Suomen asemaa uudistumiskykyisenä demokratian mallimaana. Tervetuloa mukaan verkostoon tilaamalla Kansanvallan peruskorjauksen uutiskirje. Uusimman uutiskirjeemme löydät ja pääset tilaamaan täältä.

Lue lisää hankkeesta Kirjastoista kansanvallan foorumeita -sivuilta.

Mistä on kyse?