Live
Lisää ääniä tulevaisuuskeskusteluun! Tulevaisuusvalta-julkistustapahtuma 
Verkkotapahtuma

Lisää ääniä tulevaisuuskeskusteluun! Tulevaisuusvalta-julkistustapahtuma 

Kuka pääsee keskustelemaan tulevaisuuksista, kenen näkemykset otetaan huomioon ja ketä tulevaisuuskuvissa on edustettuina? Tässä tapahtumassa pysähdymme tulevaisuusvallan äärelle sekä kerromme keväällä avautuvasta hausta Tulevaisuusvalta-ohjelmaan, jossa rahoitetaan kokeiluhankkeita tulevaisuusvallan laajentamiseksi.

Erilaisia tulevaisuusvisioita ja näkemyksiä on tarjolla paljon, mutta mistä ne oikein tulevat, keiden ääni niissä kuuluu ja mikä ja ketkä rajataan ulkopuolelle?

Vallalla olevat tulevaisuusnäkemykset vaikuttavat siihen, mitä tulevaisuudessa pidetään mahdollisena ja toivottavana. Kriisien ja yllätysten ajassa tarvitsemme uusia suuntia ja moniäänisempää keskustelua siitä, millaista tulevaisuutta haluamme yhdessä rakentaa.

Tulevaisuusvalta on vielä vakiintumaton käsite, mutta se on jo pitkään herättänyt kiinnostusta ennakoinnin kentällä. Julkaisemme tässä tapahtumassa muistion, jossa luomme ymmärrystä siitä, mistä tulevaisuusvallassa on oikein kyse. Pureudumme myös siihen, miksi tulevaisuusvaltaa kannattaa pyrkiä laajentamaan ja kuulemme käytännön kokemuksista tulevaisuusvallan laajentamisen ääreltä. Lisäksi kerromme keväällä alkavista, kaikille avoimista Tulevaisuusajattelusta tulevaisuusvaltaan -webinaareista sekä hausta Tulevaisuusvallan laajentamista tukevaan ohjelmaan.

Kenelle?

Tilaisuus on suunnattu erityisesti ennakoinnin ja osallisuuden kysymysten parissa työskenteleville asiantuntijoille, sekä kaikille, joita tulevaisuuteen liittyvät valtakysymykset kiinnostavat. Kannattaa myös tulla linjoille, jos kevään Tulevaisuusvalta-ohjelma kiinnostaa. Tilaisuudesta ei julkaista tallennetta. Kutsua saa välittää eteenpäin.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tutustu webinaarin esitysmateriaaleihin.

Ohjelma

14.00
Tervetuloa
Lilli Poussa, Sitra
Mikä ihmeen tulevaisuusvalta? Tuoreen muistion esittely.
Sanna Rekola, Sitra
Miten tulevaisuusvaltaa voi laajentaa? Keskustelemassa Maija Hyle, Diakonissalaitos, Anni Valasmo, Arabian peruskoulu ja Katri Kallio, VTT.
Keskustelijat ovat olleet mukana pilottihankkeissa, joissa on testattu tulevaisuusvallan laajentamista käytännössä.
Tule mukaan! Tulevaisuusajattelusta tulevaisuusvaltaan -koulutukset ja avautuva ohjelmahaku.
15.00
Tilaisuus päättyy

Järjestä oma kisakatsomo!

Haluatteko pureutua yhdessä siihen, mitä tulevaisuusvalta oikein on ja miten te voisitte sitä laajentaa? Järjestäkää kisakatsomo ja kokoontukaa verkkolähetyksen äärelle seuraamaan Tulevaisuusvalta-tapahtumaa.

Lähetyksen jälkeen kannattaa varata aikaa vapaamuotoiselle jälkipuinnille: mitä jäi mieleen, mikä mietitytti ja mitä seuraavaksi. Jälkimmäiseen kysymykseen parhaan vastauksen tarjoaa Tulevaisuusvaltalinssi. Tulevaisuusvaltalinssi auttaa tarkastelemaan tulevaisuusvaltaa ja pohtimaan siihen liittyviä valintoja.

Pääsette helpoiten liikkeelle, kun valitsette jonkin olemassa olevan tulevaisuusnäkemyksen (se voi olla esimerkiksi jokin julkisessa keskustelussa vallalla oleva tai liittyä johonkin organisaatioon) ja sen jälkeen peilaatte sitä linssin eri ulottuvuuksiin. Keskustelkaa siitä, millaisia havaintoja teette valitsemastanne tulevaisuusnäkemyksestä linssiä apuna käyttäen. Sosiaalisessa mediassa voitte osallistua keskusteluun tunnisteella #tulevaisuusvalta.

Kisakatsomon osallistujia ei tarvitse erikseen ilmoittaa Sitralle.

Mistä on kyse?