Live
Tulevaisuusajattelusta tulevaisuusvaltaan -webinaarit
Verkkotapahtuma

Tulevaisuusajattelusta tulevaisuusvaltaan -webinaarit

Kolmen webinaarin sarjassa edetään tulevaisuusajattelun perusteista tulevaisuusvaltaan ja sen laajentamisen mahdollisuuksiin.

Linkit webinaaritallenteisiin löydät alta kunkin webinaarin kohdalta.

Tulevaisuusajattelusta tulevaisuusvaltaan -webinaarisarja pureutuu tulevaisuusajattelun ja tulevaisuusvallan teemoihin. Webinaarisarjassa tutustut myös Tulevaisuusvaltalinssi-työkaluun ja opit hyödyntämään sitä toiminnassasi. Jokaisen webinaarin jälkeen osallistujilla on mahdollisuus kysyä tarkentavia kysymyksiä Tulevaisuusvalta-ohjelmasta ja siihen hakemisesta.

Webinaarit on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuusvallan laajentamisesta. Ennakko-osaamista ei tarvita. Osallistuminen webinaarisarjaan tai webinaaritallenteiden katsominen on myös edellytys Tulevaisuusvalta-ohjelmaan hakemiselle.

Webinaari 1: Mitä tulevaisuusajattelu on ja miksi se kuuluu kaikille? 6.2.2024 klo 14-15.15

Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa käymme läpi ennakoinnin ja tulevaisuusajattelun perusteita ja tutustumme myös tulevaisuusvallan käsitteeseen. Pohdimme myös, miksi tulevaisuusajattelua tarvitaan epävarmuuksien ajassa, mitä se käytännössä tarkoittaa ja miksi se kuuluu kaikille.

Katso webinaaritallenne (Youtube).

Webinaari 2: Romahdusskenaarioita ja teknoutopioita? Mitä tulevaisuudesta puhutaan ja miten se vaikuttaa toimintaamme? 13.2.2024 klo 14-15.15

Webinaarisarjan toisessa osassa syvennymme tarkastelemaan visioita ja muita kuvauksia tulevaisuudesta tulevaisuusvallan näkökulmasta. Millaisia näkymiä tulevaisuuteen tässä ajassa on tarjolla ja mitä oletuksia niiden taustalta löytyy? Millaiset visiot tulevaisuudesta olisivat hyviä mahdollisimman monelle?

Katso webinaaritallenne (Youtube).

Webinaari 3: Kaikki mukaan tulevaisuuskeskusteluun, mutta miten? 15.2.2024 klo 14-15.15

Webinaarisarjan kolmannessa osassa pureudumme kysymykseen, miten saamme yhä laajemman joukon ihmisiä mukaan tulevaisuuskeskusteluun. Käsittelemme yhdenvertaisuuden ja osallisuuden kysymyksiä tulevaisuusajattelussa ja pohdimme miten tulevaisuusvaltaa voisi käytännössä laajentaa.

Katso webinaaritallenne (Youtube).

+ Tulevaisuusvalta-ohjelman hakuklinikka 5.3.2024 klo 14-15

Muhiiko mielessäsi idea tulevaisuusvallan laajentamiseksi? Oletko kiinnostunut Sitran Tulevaisuusvalta-ohjelmasta ja oman idean viemisestä käytäntöön? Järjestämme tiistaina 5.3.2024 Tulevaisuusvalta-ohjelman hakuklinikan, jossa saat lisätietoa ohjelmasta ja pääset kysymään hakuun liittyvät kysymyksesi suoraan sitralaisilta.

Mistä on kyse?