Live
Maailman kiertotalousfoorumi 2023
tapahtumat

Maailman kiertotalousfoorumi 2023

Suomi isännöi maailman johtavaa kiertotaloustapahtumaa 30.5.–2.6. WCEF2023:n järjestävät Nordic Innovation ja Sitra yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Päivitetty kumppanilista 1. huhtikuuta.

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Maailman kiertotalousfoorumi 2023 tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden luontopositiivisen tulevaisuuden vauhdittamiseen. Foorumi tarjoaa kompaktin ohjelman ja valjastaa kiertotalousyhteisön kiihdyttämään tulevina vuosina tarvittavaa muutosta. Foorumi esittelee muutoksen tekijöitä eri puolilta maailmaa ja rakentaa yhteistyötä. Vuotuinen foorumi järjestetään nyt seitsemättä kertaa – käänteentekevänä hetkenä talouksien, yhteiskuntien ja planeettamme kannalta.

Tiedämme jo, miksi kiertotalouteen on pakollista siirtyä, mutta maailma tarvitsee esimerkkejä. WCEF2023 keskittyy siihen, miten tämä tehdään ja kutsuu erityisesti yritykset, rahoittajat ja nuoret tarkastelemaan kehittyvien kiertotalousratkaisujen potentiaalia ja pullonkauloja. Foorumin keskustelut laajentavat ymmärrystä siitä, miten pystymme kiertotalouden avulla ratkaisemaan samanaikaisesti joitakin ylikulutuksen, saastumisen, ilmastonmuutoksen ja luontokadon monimutkaisia juurisyitä.

WCEF2023 lähetetään suorana verkossa kaikille avoimesti ja maksutta, jotta osallistuminen mistä päin tahansa maapalloa olisi helppoa. Osallistuminen paikan päällä on mahdollista vain kutsuvieraille.

Ohjelma – kiertotalousratkaisuja luonnon ja talouden hyväksi

Pääohjelma 30.–31.5. koostuu neljästä yhteisestä ja 16 rinnakkaissessiosta. Sessiot tarkastelevat monialaisia teemoja maailmanlaajuiselle yleisölle. Ne avaavat kiertotalouden roolia luonnon ja talouden hyvinvoinnissa, nuorten roolia tarvittavassa muutoksessa, kiertotaloutta rahoitusmarkkinoilla sekä uudistavan ja kriisinsietokykyisen talouden tulevaisuuden trendejä.

Rinnakkaissessiot herättävät nämä teemat eloon jakamalla inspiroivia ja skaalautuvia esimerkkejä kiertotaloudesta. Näiden sessioiden aiheet kattavat mm. rahoitusta, laskentaa ja mittareita, arkielämää ja terveyttä, tulevaisuuden taitoja, uudistavaa maanviljelyä ja metsätaloutta, rajallisia materiaaleja ja energiaa, kaivosteollisuutta, kauppaa, strategioita ja tiekarttoja, muotia ja tekstiilejä, ruokaa, rakentamista ja rakennettua ympäristöä, muoveja ja pakkauksia, elektroniikkaa sekä vetyä.

Lisäksi osallistujat pääsevät verkostoitumaan ja tutustumaan näyttelyalueeseen ja käyttämään tapahtuman mobiilisovellusta koko foorumin ajan. Näyttelyalue on kuratoitu tila, jossa foorumin osallistujat voivat tutustua innovatiivisiin ja inspiroiviin kiertotalousratkaisuihin, joita johtavat organisaatiot ja yritykset kaikkialta maailmasta esittelevät.

WCEF2023-kumppanien järjestämät kiihdytyssessiot pidetään 1.–2.6. Nämä toimivat siltana foorumin teemojen ja kiertotalouteen siirtymisen edellyttämän päivittäisen työn välillä. Tuloshakuiset sessiot mahdollistavat yleisön tiiviimmän osallistumisen.

Tutustu foorumin ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla.

Sivutapahtumat

WCEF2023:n tukena on sivutapahtumia, joita kuka tahansa voi järjestää verkossa tai lähitapahtumina eri puolilla maailmaa. Näitä itsenäisiä tapahtumia voi järjestää milloin tahansa koko vuoden aikana, mutta ne eivät voi ajoittua päällekkäin 30.–31.5. järjestettävän pääfoorumin tai 1.–2.6. pidettävien kiihdyttämösessioiden kanssa. Sitra hyväksyy oheistapahtumahakemuksia jatkuvasti. Järjestäjät vastaavat itse kaikista käytännön järjestelyistä ja kuluista.

Yhteistyökumppanit

WCEF2023:n järjestävät Nordic Innovation ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra yhteistyössä kansainvälisten kumppanien kanssa.

Foorumin yhteistyökumppaneita ovat (aakkosjärjestyksessä, rahoituskumppanit lihavoituina) Aalto-yliopisto, ASEAN-maiden nuorisojärjestö, Circle Economy, Ellen MacArthur -säätiö, Euroopan metsäinstituutti, Euroopan ympäristövirasto, Euroopan investointipankki, Generation Climate Europe, Geologian tutkimuskeskus, kansainvälinen nuorten biodiversiteettiverkosto, globaali kiertotalousallianssi GACERE (Global Alliance on Circular Economy and Resource Efficiency), Green Building Council Finland, ReGeneration 2030, Alankomaiden ja Suomen valtiot, Suomen vetyklusteri, kiertotaloutta edistävä PACE-verkosto (Platform for Accelerating Circular Economy), WBCSD (World Business Council for Sustainable Development) ja Maailman talousfoorumi (WEF).

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää WCEF2023:sta, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen contactus.wcef@sitra.fi.

Taustatietoa

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF on Suomen valtion ja Sitran maailmanlaajuinen yhteishanke. WCEF luo uutta taloutta, yritystoimintaa ja työpaikkoja hyödyntämällä kiertotalouteen perustuvia ratkaisuja planeettamme kriisien ratkaisemiseen. Foorumi on maailman johtavia kiertotaloustapahtumia.

WCEF tuo yhteen yritysjohtajia, valtioita, tutkijoita ja kansalaisyhteiskunnan toimijoita keskustelemaan globaaleista asioista ja toteuttamaan kiertotalousratkaisuja maailman kohtaamiin haasteisiin. Se tarjoaa alustan tiedon ja osaamisen jakamiseen, verkostojen ja kumppanuuksien rakentamiseen ja kiertotalouteen siirtymisen edistämiseen. Vuodesta 2017 lähtien järjestetty foorumi on pidetty aiemmin Afrikassa (Ruanda), Aasiassa (Japani), Euroopassa (Suomi ja Alankomaat) ja Pohjois-Amerikassa (Kanada).

Lue lisää maailman kiertotalousfoorumista.

Mistä on kyse?