Live
Mille väestölle koulutusta tarjotaan 2040?
Verkkotapahtuma

Mille väestölle koulutusta tarjotaan 2040?

Lapsia syntyy yhä vähemmän Suomeen, iäkkäiden osuus väestöstä kasvaa ja asukkaat keskittyvät kaupunkeihin. Keille tulevaisuudessa järjestetään koulutusta ja missä? Väestöselvityksen uusien opiskelijamäärien alueellinen ennuste kurkottaa vuoteen 2040.

Tilaisuuden aineistot:

Mille väestölle koulutusta tarjotaan? – esitysmateriaali

Mille väestölle? – uutinen, julkaisu ja verkkopalvelu

Osallistujien chat-ajatuksia

 

Tervetuloa verkkotilaisuuteen, jossa julkistamme Mille väestölle? -selvityksen.  Laaja selvitys antaa kokonaiskuvan väestönkehityksestä ja kolmen koulutusasteen uusien opiskelijoiden määrän ennusteesta koko maassa ja alueellisesti vuoteen 2040 asti. Tarkastelussa ovat perusopetus, toisen asteen koulutus ja korkea-asteen koulutus, joita seurataan kuntien, seutukuntien ja maakuntien tasolla.

Väestöennuste pohjautuu Tilastokeskuksen syksyn 2019 alueelliseen väestöennusteeseen ja toteutuneeseen kehitykseen 2010-2018.

Selvityksen ja ennustemallit on laatinut Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI Tilastokeskuksen tietoihin pohjautuen.

Tilaisuus on suunnattu kaikille elinikäisen oppimisen tulevaisuuden kysymysten parissa työskenteleville päättäjille, asiantuntijoille, tutkijoille ja suunnittelijoille kunnissa, alueilla ja koko Suomessa.

Tilaisuus toteutetaan Zoomissa ja suoratoistetaan Sitran YouTube-kanavalla. Osallistumislinkki Zoomiin lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse lähempänä tilaisuutta.

Tilaisuuden tallenne ja aineistot ovat näkyvillä tällä sivulla tilaisuuden jälkeen.

Mistä on kyse?