Live
Omadatan hyödyntäminen terveysalalla
Työpaja

Omadatan hyödyntäminen terveysalalla

Omadataa voitaisiin hyödyntää terveysalalla nykyistä enemmän ja vaikuttaa siten ihmisten hyvinvointiin ennakoivasti ja yksilöllisesti. Omadatan merkityksestä ja mahdollisuuksista terveysalalla keskustellaan 9.11. verkkotyöpajassa.

  • 09.11.2022 klo 10:00 - 11:30
  • Verkkotapahtuma: Teams
  • #terveysdata

Terveydenhoitoa voitaisiin kehittää yhä ennakoivammaksi ja yksilöllisemmäksi hyödyntämällä omadataa nykyistä enemmän. Omadataa syntyy esimerkiksi hyvinvointisovellusten avulla ja päivittäistavarakaupan etukorttien kautta. Yksilöllä on oikeus hallita itsestään kerättyjä tietoja ja jakaa dataansa käytettäväksi eri palveluissa tai tutkimuksessa ja näin hyötyä tietojen luvituksesta yhä parempina palveluina.

Keskustelu omadatan hyödyntämisestä terveysalalla lähti Suomessa vauhtiin jo vuonna 2014 Tekesin (nyk. Business Finland) Digital Health Revolution -projektista. Nykyään Suomi tunnistetaan Euroopan tasolla asiantuntijana terveysdatan hyödyntämisessä. Hyvä asema voidaan lunastaa myös tulevaisuudessa ja panostaa muun muassa omadatan hyödyntämiseen yksilöiden hyvinvoinnin parantamiseksi. Omadatan käyttö vie osaltaan reilun datatalouden periaatteita käytäntöön myös terveysalalla.

Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan ajankohtaista tietoa omadatan merkityksestä ja mahdollisuuksista terveysalalla keskiviikkona 9.11.2022 verkkotyöpajaan.

Työpajassa käydään läpi omadatan hyödyntämisen taustaa ja nykytilaa terveysalalla sekä saadaan tuoretta tietoa muun muassa sääntely-ympäristön muutoksista ja kuullaan esimerkkejä omadataa hyödyntävistä palveluista. Lisäksi pohditaan, miten omadatan käyttöä voisi lisätä terveysalan ekosysteemeissä.

Tapahtuma on osa Terveysdata 2030 -projektin työpajasarjaa. Kutsumme terveysalan päättäjät, tutkijat, yritykset, rahoittajat, julkiset toimijat, järjestöt ja muut ekosysteemitoimijat sekä aiheesta kiinnostuneet mukaan työpajaan.

Tule mukaan yhteistyöhön ja ilmoittaudu työpajaan. Ilmoittautumalla saat osallistumislinkin.

Ohjelma

10.00
Tervetuloa
Elina Drakvik, asiantuntija, Sitra
10.05
Omadatan ensiaskeleet terveysalalla Suomessa – nyt vauhtiin!
Maritta Perälä-Heape, johtaja, Centre for Health and Technology, Oulun yliopisto
10.20
Omadatan tarina Suomesta maailmalle
Antti ’Jogi’ Poikola, johtava asiantuntija, Sitra
10.35
Omadata ja eurooppalainen terveystietoalue
Marja Pirttivaara, johtava asiantuntija, Sitra
10.45
Työskentelyosuus Howspacessa
Taru Ryske, projektikoordinaattori, Sitra
Elina Drakvik, asiantuntija, Sitra
11.20
Yhteenveto ja seuraavat askeleet
11.30
Työpaja päättyy

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Mistä on kyse?