Live
Pohjoismaiden elinikäisen oppimisen hallinnon rakenteiden vertailu
Verkkotapahtuma

Pohjoismaiden elinikäisen oppimisen hallinnon rakenteiden vertailu

Miten elinikäisen oppimisen kokonaisuutta johdetaan Pohjoismaissa? Vertailimme maiden ratkaisuja. Onko ohjaus hallinnonalalähtöistä vai hyödynnetäänkö siinä systeemistä ajattelua?

Elinikäisen oppimisen mahdollistaminen kaikille on yhä tärkeämpi sijoitus yksilöiden, yritysten ja yhteiskunnan hyvinvointiin ja kilpailukykyyn. Moniulotteisen kokonaisuuden johtaminen kompleksisessa ympäristössä on vaativa tehtävä, ja siksi siihen tarvitaan systeemistä ajattelua.

Oppiaksemme toisiltamme vertailimme Pohjoismaiden elinikäisen oppimisen ohjauksen rakenteita. Tarkastelimme, miten hallinnonalalähtöisiä ratkaisut ovat ja miten paljon johtamisessa hyödynnetään systeemistä ajattelua, jossa huomio kiinnitetään kokonaisuuteen, sen osien väliseen vuorovaikutukseen ja niiden jatkuvaan uudelleen muotoutumiseen.

Tervetuloa englanninkieliseen verkkotapahtumaan, jossa julkistetaan muistio Lifelong Learning Governance in the Nordic Countries: A Comparison – Towards a Systemic Approach. Muistio on saatavana ruotsiksi ja englanniksi.

Laajempi suomenkielinen muistio Ilmiölähtöisen johtamisen näkökulma elinikäiseen oppimiseen – Miten edistää systeemistä ajattelua? julkistettiin marraskuussa 2020.

Tilaisuus on suunnattu kaikille elinikäisen oppimisen johtamisesta sekä systeemisestä johtamisesta kiinnostuneille päättäjille, suunnittelijoille ja asiantuntijoille Suomessa, Pohjoismaissa ja kansainvälisesti. Tavoitteena on oppia Pohjoismaiden erilaisista elinikäisen oppimisen johtamisen ratkaisuista ja virittää kansainvälistä verkostoa elinikäisen oppimisen politiikan pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Tilaisuuden ohjelmaan voit tutustua tapahtuman englanninkieliseltä verkkosivulta, jossa voit myös ilmoittautua tilaisuuteen.

Tilaisuus järjestetään Zoom-verkkoalustalla sekä lähetetään suorana verkkolähetyksenä.

Tervetuloa mukaan!

Mistä on kyse?