Live
Sitra Lab järjestää: Keskustelu kaupungistumisen haasteista ja luontopohjaisista ratkaisuista
Verkkotapahtuma

Sitra Lab järjestää: Keskustelu kaupungistumisen haasteista ja luontopohjaisista ratkaisuista

Kaupungistuminen tuo mukanaan niin haasteita kuin mahdollisuuksia: luontosuhteemme muuttuu, asuminen tiivistyy, kaupunkien metsiä ja puistoja nakerretaan, metsänomistajat muuttavat kaupunkeihin, pölyttäjillä on vähemmän sopivia elinympäristöjä ja uusia alueita rakennetaan erilaisten arvojen ohjaamina. Luonnosta voi kuitenkin löytyä monia ihmisen hyvinvointiin ja kaupungistumiseen liittyviä ratkaisuja.

Osana Sitra Labin koulutusohjelmaa järjestetään keskustelutilaisuus kaupungistumisen haasteista ja luontopohjaisista ratkaisuista. Tämä keskustelu on tärkeä osa Labin matkaa ongelmien ymmärtämisestä parempien ratkaisujen kehittämiseen. Tilaisuudessa Labin osallistujat pääsevät syventämään ymmärrystään eri tavalla aihetta tuntevien ihmisten kanssa.

Haluamme käydä tasavertaista, rakentavaa ja merkityksellistä keskustelua erilaisten ihmisten kesken. Mitä lähimetsät merkitsevät sinulle? Millaisia arvoja sinä liität lähelläsi oleviin puistoihin? Tai mitä oikeastaan ajatteletkaan kaupungistumisesta tai millaisia kokemuksia sinulla kaupungistumiseen liittyy? Muun muassa tällaisia kysymyksiä käsittelemme.

Mistä keskustelemme ja keskustelun tavoite? Pureudumme kaupungistumisen haasteisiin jokaisen omassa arjessa, oli se sitten aiheina työpöydälläsi tai keskusteluina kotona tai koulussa. Tavoitteemme on lisätä yhteistä ymmärrystä kaupunkien asukkaiden, erilaisten sidosryhmien sekä Sitra Labin asiantuntijoiden välillä.

Ketä toivomme paikalle? Kutsumme paikalle sinut, joka haluat pelastaa pörriäiset tai puut, tai haluat kertoa, mikä merkitys lähimetsälläsi on sinulle – sekä sinut, joka rakentaa tiivistä kaupunkia tai tiedät, miksi näiden asioiden yhteensovittaminen on niin hankalaa. Meitä kiinnostaa juuri sinun näkökulmasi! Olet lämpimästi tervetullut. Ilmoittaudu mukaan yläreunan ilmoittautumislinkistä.

Mistä on kyse?