Live
Sivullisesta osalliseksi -etätyöpaja 4: Miltä näyttää osallisuuden tulevaisuus?
Verkkotapahtuma

Sivullisesta osalliseksi -etätyöpaja 4: Miltä näyttää osallisuuden tulevaisuus?

Etätyöpajassa puhutaan siitä, miten korona muuttaa käsityksiämme osallisuudesta ja kuullaan Demokratiakokeilut 2020 -kokeilujen tuoreimmat kuulumiset.

  • 18.02.2021 klo 09:00 - 11:15
  • Etätyöpaja (Zoom)

Sivullisesta osalliseksi -työpajasarjan neljännessä työpajassa pohdittiin, miten korona muuttaa käsitystä osallisuudesta ja mitä uusia mahdollisuuksia osallisuuden edistämiseen se avaa.

Aiheesta alusti kaupunkiaktivisti ja tuottaja Jaakko Blomberg, joka kuuluu siivouspäivän, saunapäivän ja illallinen taivaan alla -tapahtumien perustajiin. Miten kaupunkiaktivismia voidaan toteuttaa poikkeusoloissa? Millaisin keinoin osallisuustyöntekijä voi kannustaa ihmisiä löytämään itsestään pienen aktivistin ja muutoksentekijän?

Lisäksi pääsimme pintasukeltamaan viiteen Demokratiakokeilut 2020 -hankkeeseen. Kuulimme hankkeiden onnistumisista, niiden kohtaamista haasteita ja tähän mennessä saaduista opeista. Pintasukellukset johdattavat kohti syväsukelluksia eli kokeiluiden myöhemmin järjestämiä omia tilaisuuksia, joissa pääsee perehtymään kyseiseen kokeiluun perusteellisesti. Lisäksi osa kokeiluista järjestää työpajoja, joissa on mahdollista yhteiskehittää konseptia, ja koulutuksia kokeiluissa syntyneiden materiaalien käyttöön. Katso tarkempi syväsukellusten aikataulu täältä.

Demokratia- ja julkisoikeusosasto -yksikön päällikön Niklas Wilhelmsson oikeusministeriöstä puolestaan kertoi, miten hallitusohjelmaan kirjattu Kansallinen demokratiaohjelma 2025 on edennyt ja mitä on vielä luvassa, kun nykyinen hallitus on pian istunut puolet toimikaudestaan.

Työpajaan olivat tervetulleita kaikki osallisuuden edistämisestä ja uusien toimintamallien kehittämisestä kiinnostuneet kuntien, valtionhallinnon ja kansalaisyhteiskunnan toimijat.

Mistä on kyse?