Live
Tulevaisuus kutsuu, kuuleeko koulu?
Verkkotapahtuma

Tulevaisuus kutsuu, kuuleeko koulu?

Millaista koulutusta viheliäisten ongelmien ajassa tarvitaan ja millaisia ovat kestävän tulevaisuuden sivistysihanteet? Miten koulutus uudistuu ja mitä tapahtuu, kun ihanteet kohtaavat arjen realiteetit?

Viheliäiset ongelmat kuten ilmastonmuutos ja eriarvoisuuden lisääntyminen haastavat meidät isoihin yhteiskunnallisiin muutoksiin. Uudistuksia tarvitaan niin käytännön, rakenteiden kuin ajattelumallien tasolla.

Koulutuksella on keskeinen rooli haluttujen muutosten vauhdittajana. Siksi meidän on rohkeasti kysyttävä, millaista koulutusta nyt tarvitaan ja millaisia ovat tulevaisuuden sivistysihanteet? Entä mitä pitäisi tehdä, että ihanteet ja visiot muuttuisivat todellisuudeksi?

Verkkotapahtumassamme opetusalan visionäärit ja arjen sankarit etsivät yhdessä vastauksia kysymyksiin koulutuksen tulevaisuudesta viheliäisten ongelmien ajassa.

Keskusteluun osallistuvat Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, Ruusuvuoren koulun rehtori  Salla Rytilä, Suomen opettajaksi opiskelevien liiton puheenjohtaja ja tuleva opettaja Saana Ylikruuvi, Opettajankoulutusfoorumin puheenjohtaja Jari Lavonen sekä yliopistonopettaja  Aleksi Fornaciari Jyväskylän yliopistolta. Keskustelun juontaa Nuppu Stenros.

Tilaisuus on suunnattu opettajille, kasvattajille ja kaikille muille koulutuksesta kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeella. Tilaisuus toteutetaan Youtube-lähetyksenä. Ilmoittautumalla saat sähköpostiisi striimilinkin, jonka kautta pääset seuraamaan tapahtumaa.

Tapahtuma on osa Sitran Sivistys+-projektia. Sivistys+-projektin tavoitteena on vahvistaa sivistystä, joka antaa meille entistä suuremman valmiuden uudistua ja vastata viheliäisiin ongelmiin.

Tapahtuma kuuluu myös osaksi Tutkin tiedon teemavuotta.

Mistä on kyse?