Live
Työpaja: Lääketutkimusten kansallinen yhteistyö
Työpaja

Työpaja: Lääketutkimusten kansallinen yhteistyö

Lääketutkimukset ovat tärkeä investointien, työpaikkojen ja osaamisen lähde Suomessa. Niiden määrän ja laajuuden lisäämiseksi tarvitaan lisää kansallista yhteistyötä. Tule mukaan työpajaan kuulemaan muiden Pohjoismaiden tilanteesta ja suunnittelemaan kansallisen yhteistyön malleja.

  • 26.09.2023 klo 13:00 - 15:00
  • Verkkotapahtuma: Teams
  • #terveysdata

Suomessa vallitsee vankka yhteisymmärrys kansallisen yhteistyön tarpeesta, kun puhutaan lääketutkimusten laskevan trendin kääntämisestä. Muut Pohjoismaat ovat jo rakentaneet kansallisia yhteistyömalleja lääketutkimuksille tai suunnittelevat vahvistavansa yhteistyötä.

Kutsumme kentän toimijoita keskustelemaan, miten yhteistyötä voitaisiin käytännössä vahvistaa myös Suomessa. Tutustumme tilaisuuden aluksi muiden Pohjoismaiden yhteistyömalleihin ja kehittämissuunnitelmiin. Työpajaosuudessa keskustelemme, millaisista askelmerkeistä kansallinen yhteistyö voisi rakentua.

Keskustelemme aiheesta tiistaina 26.9.2023 verkkotyöpajassa, jossa

  • tarkastelemme muiden Pohjoismaiden tilannetta
  • keskustelemme tavoista parantaa kansallista yhteistyötä Suomessa
  • suunnittelemme tulevaa ja pohjustamme jatkotyötä.

Työpaja on tarkoitettu terveysalan päättäjille, tutkijoille, yrityksille, rahoittajille, viranomaisille, julkisille toimijoille, järjestöille, hyvinvointialueiden toimijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Työpaja on osa Terveysdata 2030 -projektin avointa työpajasarjaa, joka kokoaa toimijoita yhteen pohtimaan Suomen terveysalan kilpailukyvyn rakentamista.

Ohjelma

13.00
Vertailu muihin Pohjoismaihin
Ruotsin esimerkistä kertoo Peter Asplund, Former Inquiry Chair for the Ministry of Enterprise and Innovation (englanniksi)

Tanskan ja Norjan esimerkit

Keskustelua

Petri Lehto, johtava asiantuntija, Sitra
Johannes Ahlqvist, asiantuntija, Sitra
14.00
Kansallinen yhteistyö lääketutkimuksissa Suomessa – työpajaosuus
14.50
Yhteenveto
Päivi Sillanaukee, ylijohtaja, Sosiaali- ja terveysministeriö
Petri Lehto, johtava asiantuntija, Sitra
15.00
Tilaisuus päättyy

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?