uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Vuoden 2021 WCEF-sivutapahtumien haku on avattu

Maailman kiertotalousfoorumin ensi vuoden sivutapahtumien haku on nyt auki. Uusia sivutapahtumia julkaistaan kuukausittain.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

Maailman kiertotalousfoorumin WCEF:n konseptiin kuuluvat sivutapahtumat, joita voi järjestää kuka vain. Ne tarjoavat mahdollisuuden nostaa esiin omaa kiertotaloustyötään ja kiertotalouden ratkaisujaan kansainväliselle yleisölle.

Koronapandemian myötä online-tapahtumista on tullut uusi normaali. Samalla tapahtumista on tullut aidosti kansainvälisiä, kun niihin voi osallistua verkon kautta mistä vain maapallon kolkasta. Kaikkiin tuleviin WCEF-päätapahtumiin ja WCEF+ tapahtumiin voi jatkossa osallistua verkossa. Niiden ohessa tarjolla on valikoima WCEF-sivutapahtumia, joita voidaan järjestää joko verkossa tai paikallisina tapahtumina.

Aiempina vuosina WCEF-sivutapahtumia pystyi järjestämään ainoastaan päätapahtuman yhteydessä sitä ympäröivinä päivinä. Tänä vuonna kokeilimme WCEFonline-sivutapahtumien järjestämistä syys-joulukuussa ja tuloksena oli ennätysmäärä: 86 sivutapahtumaa. Tämän rohkaisemana olemme päättäneet avata jatkuvan sivutapahtumahaun.

Tammikuusta 2021 lähtien WCEF-sivutapahtumia voidaan järjestää milloin vain, paitsi vuotuisen päätapahtuman ja WCEF+ tapahtumien aikana. Sivutapahtumat voivat olla joko verkossa tai paikallisia tapahtumia, riippuen COVID-19-tilanteen tuomista rajoituksista.

Useimpien sivutapahtumien kieli on englanti, mikä mahdollistaa osallistumisen kaikkialta maailmassa. Joitain sivutapahtumia voidaan järjestää muilla kielillä ja edesauttaa paikallisen kiertotalousyhteisön rakentumista. Hakemusten kieli on englanti, sillä kaikista WCEF-sivutapahtumista pitää olla kuvaus englanniksi.

Sivutapahtumissa käsiteltävien aiheiden tulee kytkeytyä kiertotalouteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, kuten diversiteettiin ja luonnonvarojen käyttöön. Matkalla kohti ensi vuoden suurtapahtumaa WCEF2021, joka pidetään Kanadan Torontossa, sivutapahtumat voivat myös kytkeytyä muiden WCEF-tapahtumien teemoihin, kuten talouden jälleenrakentamiseen kiertotalousratkaisuilla (WCEFonline), ilmastoon (WCEF+Climate Hollannissa 15.4.2021) tai Kanadan WCEF2021-tapahtumaan.

WCEF-sivutapahtumat ovat itsenäisiä tapahtumia, joiden järjestämisestä vastaa yksi tai useampi isäntäorganisaatio. Tapahtuman järjestäjät vastaavat kaikista käytännön järjestelyistä ja kustannuksista, mukaan lukien online-tapahtuma-alusta ja työkalut, mahdollinen tapahtumapaikan vuokra, ohjelma, kutsut, rekisteröintiprosessi, markkinointi ja viestintä. Sitra ei vastaa mistään käytännön järjestyistä eikä kustannuksista.

WCEF-konseptin luojana Sitra markkinoi sivutapahtumia projektisivulla, uutiskirjeissä ja sosiaalisessa mediassa, perustuen sivutapahtuman järjestäjien hakulomakkeella ilmoittamiin tietoihin.

Kiinnostuitko?

Mikäli haluat järjestää WCEF-sivutapahtuman, toimita hakemuksesi osoitteeseen contactus.wcef@sitra.fi käyttäen tätä hakulomaketta. Ensi vuoden ensimmäiset sivutapahtumahakemukset käsitellään 15. joulukuuta 2020, ja uusia tapahtumia lisätään kuukausittain.

Lisätietoja WCEF-sivutapahtumista voit kysyä Kirsi Pönniltä osoitteessa kirsi.ponni@sitra.fi.

Kaikki WCEF-sivutapahtumat julkaistaan englanninkielisellä koontisivulla.

Ota yhteyttä
Asiantuntija, Globaali yhteistyö, kestävyysratkaisut , Sitra

+358 (294) 618 242

Mistä on kyse?