archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Hae Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämöön!

Kehittääkö yrityksenne ratkaisuja johonkin yhteiskunnalliseen haasteeseen? Haku kiihdyttämöön on auki 26.8. saakka.

Julkaistu

Syksyllä 2016 järjestettävä Vaikuttavuuskiihdyttämö on kahdeksan viikon intensiivinen koulutus- ja mentorointiohjelma, joka auttaa yrityksiä ymmärtämään ja kehittämään palvelunsa yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä edistää yritysten sijoitusvalmiutta. Sitra hakee loka-joulukuun 2016 Vaikuttavuuskiihdyttämö-ohjelmaansa vielä aikaisessa vaiheessa olevia tai jo asemansa vakiinnuttaneita pk-yrityksiä, jotka tarkoituksellisesti haluavat tuottaa mitattavia, positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia

Huom.! Hakuaika Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämöön on päättynyt. Yhteensä 49 yritystä haki mukaan ohjelmaan. Ilmoitamme valinnoista 2.9. mennessä.

Kiihdyttämön toteutuksesta vastaa Sitran valitsema asiantuntija- ja koulutusorganisaatio. Kiihdyttämön yhteydessä yritykset osallistuvat Slush Impact Day 28.11. -iltapäivä- ja iltaohjelmaan sekä 30.11. – 1.12. Slush-tapahtumaan. Kiihdyttämön kautta on mahdollisuus voittaa 5000 euron* Vaikuttavuus-rahapalkinto.

Yhteiskunnallisia haasteita, joiden ratkaisemiseksi kiihdyttämöön osallistuvien yritysten on toimittava, on neljä: lasten ja perheiden hyvinvointi, ikäihmisten itsenäinen selviytyminen, nuorten syrjäytymisen ehkäisy ja maahanmuuttajien kotouttaminen Suomeen. Hakijat arvioidaan seuraavin kriteerein: osoitettavissa oleva vaikuttavuusketju, skaalautumisen potentiaali, tiimin osaaminen sekä sijoitusvalmius ja -tarve. Vaikuttavuuskiihdyttämöön valitaan arviolta 10 yritystä. Osallistuminen on yrityksille maksutonta, mutta valittujen yritysten on sitouduttava osallistumaan 2-3 henkilön voimin yhteensä kahdeksaan koulutuspäivään sekä Slush-tapahtumiin.

Vaikuttavuusajattelu osaksi liiketoimintaa

Syksyn Vaikuttavuuskiihdyttämö on sarjassaan kolmas. Kiihdyttämössä yhteiskunnallinen vaikuttavuus-ajattelu tuodaan konkreettiselle tasolle ja keskeiseksi osaksi yrityksen liiketoimintamallia. Ensimmäinen kiihdyttämö-pilotti järjestettiin syksyllä 2015 ja siihen osallistuneiden toimijoiden tarinoista voi lukea Sitran Vaikuttavuudesta yrityksen kilpailuetu -selvityksestä.  Kannattaa myös tutustua kevään ohjelmaan osallistuneiden yritysten edustajien blogikirjoituksiin: Movendos Oy, Mahtisluokka Oy ja HealthFox Oy. Vaikuttavuuskiihdyttämö on osa laajemman vaikuttavuusinvestoimisen ekosysteemin rakentamisesta Suomeen, josta Sitra omalta osaltaan vastaa. Vaikuttavuusinvestoimisen taustasta ja rahoitusmallista lisätietoja täällä.

Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämö syksy 2016 -ohjelmaan haetaan sähköisen hakulomakkeen kautta 26.8. mennessä.

Hakuprosessi ja Vaikuttavuuskiihdyttämön aikataulu

  • Haku päättyy perjantaina 26.8. klo 16. 
  • Hakijoille ilmoitetaan valinnasta seuraavaan vaiheeseen (esittelytilaisuuteen) 2.9. mennessä.
  • Korkeintaan 30 hakijaa (tiimiä) kutsutaan esittelytilaisuuteen, joka järjestetään Sitrassa (Itämerenkatu 11-13) perjantaina 9.9. klo 8-18 välisenä aikana.
  • Lopullisesta arviolta 10 tiimin valinnasta Vaikuttavuuskiihdyttämöön ilmoitetaan 16.9. mennessä.
  • Vaikuttavuuskiihdyttämö-ohjelma järjestetään 11.10.-13.12. välisenä aikana. Tiimit osallistuvat koulutuspäiviin joka viikon tiistai klo 8.30-16.30 (paitsi 28.11. ja 5.12. alkavilla viikoilla). Koulutuspäivät järjestetään pääsääntöisesti Sitrassa. 
  • Tiimit osallistuvat 28.11. järjestettävään Slush Impact Day -tilaisuuteen sekä 30.11.-1.12. Slush-tapahtumaan Helsingissä.
  • Ohjelman päätöstilaisuus ja 5000 EUR palkinnonjako on 13.12.2016. 

Vaikuttavuuskiihdyttämöstä vastaava neuvonantaja Heidi Humala antaa mielellään lisätietoja.

Hyvää kesää ja onnea hakuun!

 *Tiimien velvollisuutena on selvittää palkintoon liittyvä verovelvollisuutensa. Järjestäjällä ei ole velvollisuutta selvittää tiimien jäsenten verotuksellista asemaa, eikä maksaa palkinnon lisäksi enää mitään muita maksuja.

Mistä on kyse?