Arvioitu lukuaika 2 min

Hae Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämöön!

Kehittääkö yrityksenne ratkaisuja johonkin yhteiskunnalliseen haasteeseen? Haku kiihdyttämöön on auki 26.8. saakka.

Kuva: Susa Junnola

Julkaistu

Syksyllä 2016 järjestettävä Vaikuttavuuskiihdyttämö on kahdeksan viikon intensiivinen koulutus- ja mentorointiohjelma, joka auttaa yrityksiä ymmärtämään ja kehittämään palvelunsa yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä edistää yritysten sijoitusvalmiutta. Sitra hakee loka-joulukuun 2016 Vaikuttavuuskiihdyttämö-ohjelmaansa vielä aikaisessa vaiheessa olevia tai jo asemansa vakiinnuttaneita pk-yrityksiä, jotka tarkoituksellisesti haluavat tuottaa mitattavia, positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia

Huom.! Hakuaika Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämöön on päättynyt. Yhteensä 49 yritystä haki mukaan ohjelmaan. Ilmoitamme valinnoista 2.9. mennessä.

Kiihdyttämön toteutuksesta vastaa Sitran valitsema asiantuntija- ja koulutusorganisaatio. Kiihdyttämön yhteydessä yritykset osallistuvat Slush Impact Day 28.11. -iltapäivä- ja iltaohjelmaan sekä 30.11. – 1.12. Slush-tapahtumaan. Kiihdyttämön kautta on mahdollisuus voittaa 5000 euron* Vaikuttavuus-rahapalkinto.

Yhteiskunnallisia haasteita, joiden ratkaisemiseksi kiihdyttämöön osallistuvien yritysten on toimittava, on neljä: lasten ja perheiden hyvinvointi, ikäihmisten itsenäinen selviytyminen, nuorten syrjäytymisen ehkäisy ja maahanmuuttajien kotouttaminen Suomeen. Hakijat arvioidaan seuraavin kriteerein: osoitettavissa oleva vaikuttavuusketju, skaalautumisen potentiaali, tiimin osaaminen sekä sijoitusvalmius ja -tarve. Vaikuttavuuskiihdyttämöön valitaan arviolta 10 yritystä. Osallistuminen on yrityksille maksutonta, mutta valittujen yritysten on sitouduttava osallistumaan 2-3 henkilön voimin yhteensä kahdeksaan koulutuspäivään sekä Slush-tapahtumiin.

Vaikuttavuusajattelu osaksi liiketoimintaa

Syksyn Vaikuttavuuskiihdyttämö on sarjassaan kolmas. Kiihdyttämössä yhteiskunnallinen vaikuttavuus-ajattelu tuodaan konkreettiselle tasolle ja keskeiseksi osaksi yrityksen liiketoimintamallia. Ensimmäinen kiihdyttämö-pilotti järjestettiin syksyllä 2015 ja siihen osallistuneiden toimijoiden tarinoista voi lukea Sitran Vaikuttavuudesta yrityksen kilpailuetu -selvityksestä.  Kannattaa myös tutustua kevään ohjelmaan osallistuneiden yritysten edustajien blogikirjoituksiin: Movendos Oy, Mahtisluokka Oy ja HealthFox Oy. Vaikuttavuuskiihdyttämö on osa laajemman vaikuttavuusinvestoimisen ekosysteemin rakentamisesta Suomeen, josta Sitra omalta osaltaan vastaa. Vaikuttavuusinvestoimisen taustasta ja rahoitusmallista lisätietoja täällä.

Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämö syksy 2016 -ohjelmaan haetaan sähköisen hakulomakkeen kautta 26.8. mennessä.

Hakuprosessi ja Vaikuttavuuskiihdyttämön aikataulu

  • Haku päättyy perjantaina 26.8. klo 16. 
  • Hakijoille ilmoitetaan valinnasta seuraavaan vaiheeseen (esittelytilaisuuteen) 2.9. mennessä.
  • Korkeintaan 30 hakijaa (tiimiä) kutsutaan esittelytilaisuuteen, joka järjestetään Sitrassa (Itämerenkatu 11-13) perjantaina 9.9. klo 8-18 välisenä aikana.
  • Lopullisesta arviolta 10 tiimin valinnasta Vaikuttavuuskiihdyttämöön ilmoitetaan 16.9. mennessä.
  • Vaikuttavuuskiihdyttämö-ohjelma järjestetään 11.10.-13.12. välisenä aikana. Tiimit osallistuvat koulutuspäiviin joka viikon tiistai klo 8.30-16.30 (paitsi 28.11. ja 5.12. alkavilla viikoilla). Koulutuspäivät järjestetään pääsääntöisesti Sitrassa. 
  • Tiimit osallistuvat 28.11. järjestettävään Slush Impact Day -tilaisuuteen sekä 30.11.-1.12. Slush-tapahtumaan Helsingissä.
  • Ohjelman päätöstilaisuus ja 5000 EUR palkinnonjako on 13.12.2016. 

Vaikuttavuuskiihdyttämöstä vastaava neuvonantaja Heidi Humala antaa mielellään lisätietoja.

Hyvää kesää ja onnea hakuun!

 *Tiimien velvollisuutena on selvittää palkintoon liittyvä verovelvollisuutensa. Järjestäjällä ei ole velvollisuutta selvittää tiimien jäsenten verotuksellista asemaa, eikä maksaa palkinnon lisäksi enää mitään muita maksuja.

Ota yhteyttä
 
Heidi Humala

Aihe

Vaikuttavuus­investoiminen

Vaikuttavuusinvestoiminen auttaa luomaan hyvinvointia tavoitteellisesti ja resurssitehokkaasti. Se on keino kanavoida yksityistä pääomaa hankkeisiin, joilla tavoitellaan myönteistä ja mitattavaa yhteiskunnallista hyötyä.

Julkaistu

Suosittelemme

Mistä on kyse?