archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Hankekuulutus: Mihin kaikkeen hyvinvointidata taipuu?

Sitra etsii hyvinvoinnin palveluoperaattorin käynnistämistä ja hyvinvointidatan toissijaista käyttöä tukevia hankkeita.

Kirjoittaja

Kirsi Suomalainen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Onko teillä tarvetta yhdistellä hyvinvointidataa eri lähteistä? Löytyykö hyvinvointidatalle toissijaista käyttöä? Nopeutuisiko organisaatioisi tutkimus, tuotekehitys tai palveluiden kehittämien, jos dataa voisi yhdistää monesta lähteestä? Haluatko osallistua palveluoperaattorin ekosysteemin rakentamiseen?

Etsimme hyvinvoinnin palveluoperaattorin käynnistämistä ja hyvinvointidatan toissijaista käyttöä tukevia hankkeita. Isaacus-esituotantohankkeiden hankehaku on parhaillaan avoinna ja päättyy 31.12.2015.

Haku liittyy kaksivuotiseen hankekokonaisuuteemme, jonka avulla valmistelemme hyvinvointidatan kokoamiseen ja koordinointiin keskittyvän toimijan perustamista. Eri järjestelmiin tallennettu data on arvokasta ja sen nykyistä laajempi hyödyntäminen palvelisi yksilöä, terveydenhuoltoa, hoiva-alaa, tutkimusta ja liiketoimintaa. Useista lähteistä peräisin olevaa tietoa tulisi tarjota sujuvasti yhden luukun -periaatteella.

Yhteistyöhön valittaville hankkeille myönnetään rahoitusta ja hankkeet saavat tukea valmisteluun ja ohjaukseen. Hakurajoitus: Sitra ei voi valtiontukisäännösten vuoksi rahoittaa taloudellista toimintaa harjoittavia tahoja.

Tule mukaan kehittämään nykyistä parempaa ja nopeampaa hyvinvointidatan hyödyntämismallia Isaacusta – Hyvinvoinnin palveluoperaattoria.

Lisätietoja ja tarkemmat hakuohjeet

Mistä on kyse?