uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Kevään suuri luontodialogipäivä innostaa: Yli sata keskustelua luvassa eri puolilla maata

Suomalaiset kaipaavat rakentavaa keskustelua luonnosta. Sitran koolle kutsumaan suureen luontodialogipäivään 9.3. on ilmoittautunut mukaan jo yli sata keskustelunjärjestäjää.

Kirjoittaja

Anna-Katri Kulmala

Julkaistu

Mitä luonto meille suomalaisille merkitsee? Mistä puhumme, kun puhumme luonnosta?

Sitran ja DialogiAkatemian järjestämän luontodialogipäivän tavoitteena on ymmärtää paremmin suomalaisten moninaisia luontosuhteita. Miksi ne ovat kullekin merkityksellisiä ja mikä meitä estää pysäyttämästä luontokatoa?

Näitä kysymyksiä pohditaan luontodialogipäivänä kymmenissä keskusteluissa eri puolilla Suomea. Mukana on järjestäjiä yli viideltätoista paikkakunnalta, aina Elokapinasta Keskustanuoriin ja eläkejärjestöistä ilmailualaan.

Ilmoittaudu järjestäjäksi tai etsi kiinnostava keskustelu tästä!

Keskustelut käydään rakentavan dialogin Erätauko-menetelmällä. Suuri luontodialogi on osa Sitran luontoon liittyvää visiotyötä, jossa on tarkoitus muodostaa realistinen kuva luontopositiivisesta Suomesta – maasta, jossa luonnon köyhtyminen on saatu pysäytettyä yhteistyöllä.

Sitran johtava asiantuntija Timo Lehesvirta painottaa, että on tärkeää saada suomalaisten ääni laajasti kuuluviin luontopositiivisen tulevaisuuden rakentamiseen.

”On innostavaa ja ilahduttavaa, että rakentavalle luontokeskustelulle on näin kova kysyntä hyvinkin erilaisten tahojen toimesta. Vain ymmärtämällä luonnon erilaisia merkityksiä voimme löytää yhteisen tahtotilan esimerkiksi luontokadon pysäyttämiseksi”, toteaa Lehesvirta.

Luonto koskettaa jokaista suomalaista, ja jokaisen ääntä tarvitaan keskusteluun Suomen luonnon tulevaisuudesta. Tervetuloa mukaan rakentamaan Suomen suurinta luontokeskustelua!

Ennakkoilmoittaudu järjestäjäksi 17.2 mennessä, tai löydä itseäsi kiinnostava aihe ja osallistu jo järjestettävään keskusteluun täällä.

Ennakkoilmoittautumisen päivämäärä ja järjestäjien määrä päivitetty 8.2.

Mistä on kyse?