uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Kumppanuusohjelmasta tukea Tulevaisuustaajuus-menetelmän hyödyntämiseen

Onko tiimillänne idea Tulevaisuustaajuus-menetelmän hyödyntämisestä? Uusi kumppanuusohjelma tarjoaa koulutusta, sparrausta ja taloudellista tukea Tulevaisuustaajuutta soveltavien projektien toteuttamiseen.

Kirjoittajat

Lilli Poussa

Asiantuntija, Ennakointi

Terhi Ylikoski

Asiantuntija, Ennakointi

Susanna Nurmi

Julkaistu

Haku kumppanuusohjelmaan on auki!

Sitra avaa syyskuussa haun kumppanuusohjelmaan, jonka tavoitteena on edistää Tulevaisuustaajuus-menetelmän hyödyntämistä. Tulevaisuustaajuus on menetelmä toisenlaisten tulevaisuuksien kuvittelemiseen ja rakentamiseen. 

”Viime keväänä järjestämämme Tulevaisuustaajuus-koulutukset herättivät paljon kiinnostusta, ja moni haki mukaan samasta organisaatiosta. Tänä syksynä haluammekin tukea nimenomaan tiimejä ja organisaatioita Tulevaisuustaajuus-menetelmän käyttöönotossa sekä hyödyntämisessä osana omaa toimintaansa”, kertoo Liisa Poussa Tulevaisuuden uudistajat -tiimistä.  

Kyseessä voi olla vaikkapa Tulevaisuustaajuuden sisällyttäminen osaksi jotakin kurssikokonaisuutta tai menetelmän jatkokehittäminen esimerkiksi johonkin tiettyyn teemaan. Tiimit voivat olla samasta tai eri organisaatiosta.

”Olemme avoimia uusille avauksille ja autamme valittuja tiimejä projektien edelleen kehittämisessä”, Poussa jatkaa.  

Kumppanuusohjelmaan sisältyy kolme kaikille yhteistä koulutuspäivää sekä tiimikohtaista sparrausta. Lisäksi kumppanuusohjelmaan valittujen tiimien on mahdollista hakea myöhemmässä vaiheessa rahoitusta projektinsa toteuttamiseksi.   

Haku on avoinna 1.9.-30.9.2021 ja se on suunnattu erityisesti järjestöille ja muille kolmannen sekä julkisen sektorin toimijoille. ”On ollut mahtavaa huomata, että monet ovat löytäneet Tulevaisuustaajuudesta konkreettisen työkalun innostaa ihmisiä tulevaisuusajattelun pariin. Nopeasti muuttuvassa ajassa on tärkeää pohtia, miten tulevaisuuteen voi vaikuttaa”, sanoo Poussa.  

Lisätiedot kumppanuusohjelman yksityiskohdista sekä haun kriteereistä julkaistaan haun avautuessa. 

Mistä on kyse?