uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Mari Pantsar jättää Sitran Kestävyysratkaisut-teeman johdon

Sitra on rakentanut Pantsarin johdolla kestävämpää yhteiskuntaa liki vuosikymmenen ajan.

Kirjoittajat

Antti Lehtinen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Elina Ravantti

Johtaja, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Sitran Kestävyysratkaisut-teeman pitkäaikainen johtaja Mari Pantsar siirtyy pois teeman johdosta 1.12. Hän jatkaa kuitenkin osa-aikaisena vanhempana neuvonantajana tukien tulevaisuustalon työtä siirtymävaiheen ajan. Pantsarin aikomuksena on siirtyä ensi vuoden aikana pois Sitrasta. Hän kertoo suunnitelmistaan tarkemmin myöhemmin

Sitran Kestävyysratkaisut-teeman tavoitteena on vauhdittaa siirtymää kohti yhteiskuntaa, jossa niin yksilöt, yritykset kuin poliittinen päätöksenteko sovittavat toimintansa luonnon kantokyvyn rajoihin. Pantsar on johtanut aiemmin Hiilineutraali kiertotalous -nimellä kulkenutta teemaa vuodesta 2014.

”Haluan kiittää kollegoita ja kumppaneita hienosta yhteistyöstä. Sitrassa ja Suomessa on tehty vuosien varrella upeaa työtä. Jatkossa haluan keskittyä vielä enemmän käytännön ratkaisuihin. Työ ekologisen kestävyyskriisin ratkaisemiseksi jatkuu”, Mari Pantsar kertoo.

Vajaan vuosikymmenen aikana on ehtinyt tapahtua paljon. Yhdessä laajan sidosryhmäjoukon kanssa Sitra on esimerkiksi onnistunut nostamaan Suomen ilmastopolitiikan kunnianhimoa, laatinut maailman ensimmäisen kiertotalouden tiekartan, josta monet muut maat ovat ottaneet mallia sekä kehittänyt yli miljoona kertaa tehdyn elämäntapatestin, jonka pohjalta kehitetään nyt uutta työkalua kahdeksaan Euroopan maahan. Sitran ja Suomen johdolla on myös perustettu maailman johtaviin kiertotaloustapahtumiin kuuluva Maailman kiertotalousfoorumi WCEF.

Kestävämpää tulevaisuutta on edistetty sadoilla pienillä ja suurilla selvitys- ja kokeiluhankkeilla eri puolilla Suomea.

”Sitra on noussut merkittäväksi ilmasto- ja kiertotaloustoimijaksi Marin johdolla. Työn vaikutukset näkyvät laajasti Suomessa ja sen ulkopuolella. Kiitän Maria lämpimästi loistavasta työstä”, Sitran yliasiamies Jyrki Katainen sanoo.

Kestävyysratkaisut-teemaa johtaa 1.12. alkaen toistaiseksi Lasse Miettinen, joka on aiemmin työskennellyt Sitrassa kestävyysratkaisujen johtavana asiantuntijana. Johtajatehtävä avataan hakuun myöhemmin.

Mistä on kyse?