uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Onko yrityksesi kiertotalouden edelläkävijä? Hae Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle!

Kiertotalouden kiinnostavimpia yritysesimerkkejä esittelevä lista pitää sisällään jo lähes 100 ratkaisua. Löytyykö Suomesta vielä lisää kiertotalouden edelläkävijöitä?

Julkaistu

Sitra on auttanut vuodesta 2016 yrityksiä inspiroitumaan kiertotalouden mahdollisuuksista nostamalla esille kiinnostavimpia ratkaisuja Kiertotalouden kiinnostavimmat – listalla.  Joulu- ja tammikuun aikana haemme mukaan jälleen uusia mielenkiintoisimpia esimerkkejä. Uusia ehdotuksia liiketoimintaesimerkeiksi voi jättää tämän lomakkeen avulla. Haku sulkeutuu 31.1.2019 mennessä.

”Kiertotalous juurtuu yhä useampiin yrityksiin ja haluamme haastaa edelläkävijät kertomaan ratkaisuistaan ja innostamaan koko Suomea kiertotalouden mahdollisuuksista”, sanoo kiertotalouden asiantuntija Heikki Sorasahi Sitrasta.

”Kiertotalouden kiinnostavimmat -lista on yksi Sitran suosituimmista verkkosisällöistä. Listan saamasta näkyvyydestä on tullut kiitosta ja se on koettu hyväksi tavaksi hahmottaa kiertotalouden liiketoimintaa ja yrityskenttää”, hän jatkaa.

Listan esimerkit ovat olleet esillä muun muassa erilaisissa tapahtumissa kuin medioissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Onpa listan ja sen yritysten inspiroimana tehty myös opetuspeli. Lisäksi lista on ollut auttamassa kiertotalouden mukaisen sijoitustoiminnan kehittymistä.

”Lista on ollut hyvä työkalu kiertotalouden yrityskentän tarkastelussa ja olemme skannanneet sitä läpi myös sijoitusmielessä”, kertoo Finanssiryhmä Taalerin sijoitusjohtaja Tero Luoma. Taaleri on toteuttanut maailman ensimmäisen kiertotalousrahaston.

Listan seuraavassa päivityksessä toivotaan esimerkkejä erityisesti innovatiivisten palveluiden, tuote-elinkaaren pidentämisen ja jakamisalustojen näkökulmista.

Sitran kiertotaloustiimi arvioi listalle hakevia yrityksiä neljään kriteeriin perustuen. Ne ovat mielenkiintoisuus kiertotalouden näkökulmasta, liiketoiminnan vakiintuneisuus, ratkaisun skaalautuvuus sekä vaikuttavuus kiertotalouden ja ympäristövaikutusten näkökulmasta.

Mistä on kyse?