uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Terveyskeskusliigan ensimmäiset osallistujat valittu – haku kuitenkin jatkuu!

Laajaa kiinnostusta herättäneen HTK-valmennusliigan haku jatkuu lokakuun puoleenväliin asti.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Projektijohtaja, Digitaalinen valta ja demokratia

Julkaistu

Huomisen terveyskeskus (HTK)-valmennusliigan ensimmäiset osallistujat on valittu. Ensimmäisinä alueellisia valmennusohjelmiaan kehittämään ryhtyvät alueidensa maakuntavalmistelusta vastaavat Kanta-Hämeen liitto ja Lapin liitto.

”Maakunnat ovat lähteneet loistavasti mukaan alueidensa terveyskeskusten kilpailukyvyn kehittämiseen, mistä kertoo esimerkiksi se, että yli puolet keväällä käynnistetyn vertaisoppimisverkoston 15 maakunnasta haki myös HTK-liigaan. Tiukasta hakuaikataulusta huolimatta hakemukset olivat hyviä”, Sitran vanhempi neuvonantaja Harri Männistö sanoo.

Hakemuksista kaksi oli välittömästi rahoituskelpoisia. Muiden hakijoiden kanssa jatketaan hakemusten sparraamista samalla kun hakuaikaa on jatkettu 15.10.2018 asti.

Haun jatkoaikaan pätee samat säännöt kuin tähänkin asti ja haun lopulliset tulokset tulevat julki lokakuun lopussa. Haku on edelleen auki kaikille halukkaille, eli myös kokonaan uusia hakemuksia otetaan vastaan.

Valmennusohjelmien toteuttamiseen käytettävissä olevaa aikaa on vastaavasti pidennetty ja uusi takaraja on maaliskuun loppu 2019 (alun perin tammikuu 2019).

HTK-valmennusliiga yhdistää kuntataustaiset terveyskeskukset alueellisiin valmennusohjelmiin

HTK-valmennusliiga yhdistää kuntataustaiset terveyskeskukset alueellisiin valmennusohjelmiin paremman terveyden ja hyvinvoinnin puolesta. Tavoitteena on luoda erinomaisia alueellisia valmennusohjelmia jotka auttavat terveyskeskuksia edistämään asiakaslähtöistä ja kilpailukykyistä toimintaa.

Erilaiset maakunnalliset toimijat, kuten maakuntaorganisaatiot, kuntayhtymät ja sairaanhoitopiirit ovat avainasemassa alueidensa terveyskeskusten kilpailukyvyn kehittämisessä sekä asiakkaidensa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Nämä toimijat ovat asiantuntijoita omalla alueellaan – ne tuntevat väestön ja sen terveys- ja hyvinvointihaasteet, onpa kyse sitten vanhuksista, työssä käyvistä tai lapsista ja nuorista. Alueelliset toimijat tuntevat myös terveyskeskusverkostonsa ja niiden haasteet kilpailtaessa kansalaisten asioinnista ja luottamuksesta. Näitä toimijoita HTK-valmennusliiga kutsuu mukaan kehittämään ”Huomisen terveyskeskuksia” omille alueilleen.

Kilpailukyvyn merkitys korostuu entisestään sote-asiakkaan valinnanvapauden mahdollisesti laajentuessa sote-uudistuksen myötä. Tähän myös julkisen palvelun tulee varautua.

Lue täältä, miten haet mukaan HTK-liigaan!

Mistä on kyse?