archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Uudet Megatrendikortit ovat täällä. Nappaa omasi!

Oletko kuullut megatrendeistä? Entä ennakoinnista? Sitran tuliterien Megatrendikorttien avulla sinustakin voi tulla oman elämäsi ennakoinnin mestari.

Kirjoittaja

Heli Nissinen

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Tulevaisuuden mahdollisten tai haluttujen kehityssuuntien pohtiminen ei ole ihan helppoa. On paljon yksinkertaisempaa juuttua murehtimaan tätä päivää tai menneitä ja jäädä jumiin niihin tuttuihin ja totuttuihin toimintamalleihin. Tulevaisuuden suunnittelun tueksi tarvitaan ajattelun vetreyttämistä ja ennakkoluulotonta heittäytymistä!

Trendikorttien avulla voi ideoida uutta sekä visioida mitä tulevaisuus voisi olla.

Ajattelun venyttämistä auttamaan ideoimme simppelin työkalun, Megatrendikortit. Megatrendikortit sisältävät erilaisia trendejä, joiden uskomme vaikuttavan jo nyt elämäämme, yhteiskuntaamme ja sen myötä myös tulevaisuuteemme.

Ensimmäisen noin vuosi sitten julkaisu versio korteista saa nyt jatkoa uudenkarhealla täydennetyllä versiolla, johon olemme lisänneet trendejä tämän vuoden Megatrendit 2017 -analyysistämme.

Kortit ovat olleet sidosryhmissämme erittäin suosittu tulevaisuustyökalu: niitä voi käyttää yrityksen strategiatyössä, opetuksessa tai vaikka vain oman tulevaisuuden suunnittelussa. Tarvitset vain kortit, kynän ja paperia. Pari kollegaa tai kaveria mukaan ovat hyvä lisä!

Viime vuonna julkaisemamme ensimmäinen versio korteista vietiin käsistä, joten nyt otimme uusista korteista ekstrasuuren painoksen, jotta kortteja riittää kaikille halukkaille.

”On todella hienoa, että tulevaisuus, siihen varautuminen – ja vaikuttaminen – kiinnostaa suomalaisia näin paljon!” iloitsee ennakoinnin johtava asiantuntija Elina Kiiski Kataja Sitrasta.

”Ennakointitietoa ja –tekniikoita hyödyntämällä voimme kaikki tehdä parempia, pitkäjänteisempiä päätöksiä. Niin yhteiskunnan, yritysten ja organisaatioiden kuin yksityiselämänkin tasolla.”

Tilaa kortit käyttöösi täältä vaikka heti (tai kurkkaa niistä esimakua inspiraatioksi).

Mistä on kyse?