Julkaistu 10.07.2017

Uudet Megatrendikortit ovat täällä. Nappaa omasi!

Oletko kuullut megatrendeistä? Entä ennakoinnista? Sitran tuliterien Megatrendikorttien avulla sinustakin voi tulla oman elämäsi ennakoinnin mestari.
Kirjoittaja
Kirjoittajan profiilisivu: Heli Nissinen
Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra
Heli Nissinen on monikanavaisen viestinnän kehittäjä ja tekijä. Hän luotsaa Sitran digitaalisen viestinnän kehittämistä.

Tulevaisuuden mahdollisten tai haluttujen kehityssuuntien pohtiminen ei ole ihan helppoa. On paljon yksinkertaisempaa juuttua murehtimaan tätä päivää tai menneitä ja jäädä jumiin niihin tuttuihin ja totuttuihin toimintamalleihin. Tulevaisuuden suunnittelun tueksi tarvitaan ajattelun vetreyttämistä ja ennakkoluulotonta heittäytymistä!

Trendikorttien avulla voi ideoida uutta sekä visioida mitä tulevaisuus voisi olla.

Ajattelun venyttämistä auttamaan ideoimme simppelin työkalun, Megatrendikortit. Megatrendikortit sisältävät erilaisia trendejä, joiden uskomme vaikuttavan jo nyt elämäämme, yhteiskuntaamme ja sen myötä myös tulevaisuuteemme.

Ensimmäisen noin vuosi sitten julkaisu versio korteista saa nyt jatkoa uudenkarhealla täydennetyllä versiolla, johon olemme lisänneet trendejä tämän vuoden Megatrendit 2017 -analyysistämme.

Kortit ovat olleet sidosryhmissämme erittäin suosittu tulevaisuustyökalu: niitä voi käyttää yrityksen strategiatyössä, opetuksessa tai vaikka vain oman tulevaisuuden suunnittelussa. Tarvitset vain kortit, kynän ja paperia. Pari kollegaa tai kaveria mukaan ovat hyvä lisä!

Viime vuonna julkaisemamme ensimmäinen versio korteista vietiin käsistä, joten nyt otimme uusista korteista ekstrasuuren painoksen, jotta kortteja riittää kaikille halukkaille.

”On todella hienoa, että tulevaisuus, siihen varautuminen – ja vaikuttaminen – kiinnostaa suomalaisia näin paljon!” iloitsee ennakoinnin johtava asiantuntija Elina Kiiski Kataja Sitrasta.

”Ennakointitietoa ja –tekniikoita hyödyntämällä voimme kaikki tehdä parempia, pitkäjänteisempiä päätöksiä. Niin yhteiskunnan, yritysten ja organisaatioiden kuin yksityiselämänkin tasolla.”

Tilaa kortit käyttöösi täältä vaikka heti (tai kurkkaa niistä esimakua inspiraatioksi).

Megatrendit

Tulevaisuus tutuksi

Tulevaisuusosaaminen ja ennakointi ovat tulleet yhä tärkeämmiksi osaamisalueiksi eri aloilla. Mitä ennakointi oikeastaan on ja miten sitä voi tehdä käytännössä? SuomiAreenalla 14.7. Sitran ennakoinnin johtava asiantuntija Elina Kiiski Kataja johdattelee tulevaisuusajattelun äärelle ja avaa sitä, miten ennakointia voi hyödyntää käytännössä. Tervetuloa mukaan!

Mistä on kyse?