Ahvenanmaalla kokeillaan kestävää ruokajärjestelmää

Kuva: Flickr / Henri Sivonen

Julkaistu

Maa- ja metsätalousministeriö on valinnut Ahvenanmaan alueeksi, jossa kokeillaan, miten alueella syötävän ruoan valmistamiseen tarvittavista tuotantopanoksista mahdollisimman paljon tulisi samalta alueelta.

Pilotoitavassa ruokajärjestelmän mallissa ravinteet kierrätetään takaisin peltoon kasvien tarpeisiin ja erilaiset energiantuotantomahdollisuudet käytetään hyväksi.

Kokeiluhanke on yksi Suomen kiertotalouden tiekartan avainhankkeista. Tiekartan tavoite on luoda yhteiskunnassa yhteinen tahtotila kiertotalouden edistämiseksi Suomessa ja määrittää siihen tehokkaimmat keinot.

Lue lisää kokeilusta Maa- ja metsätalousministeriön tiedotteesta täältä.

Sitrassa lisätietoja Ahvenanmaan kokeilusta sekä kestävän ruokajärjestelmän kehittämisestä antavat kiertotalouden asiantuntijat Hanna Mattila ja Merja Rehn.

 

Ota yhteyttä
 
Hanna Mattila
 
Merja Rehn

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?