Live
HERÄÄMÖ: Minäkö muutoksentekijä?
Verkkotapahtuma

HERÄÄMÖ: Minäkö muutoksentekijä?

Keitä ovat suomalaiset muutoksentekijät ja minkälaisia kykyjä muutoksentekijä tarvitsee?

Tilaisuuden materiaalit

Anna Birneyn esitys (klikkaa kuvaa!)

Kuvituskuva

Riina Pulkkisen visualisointi

Visualisointi Anna Birneyn puheenvuorosta

Ashokan ja Sitran muutoksentekijöiden kartoitus on nyt julkaistu! Lue lisää täältä.

Tilaisuuden kuvaus

Tässä HERÄÄMÖssä pureudumme moniulotteiseen muutoksentekijä-käsitteeseen. Mitä muutoksen tekeminen on ja mitä ja ketä tarkoitetaan muutoksentekijöillä? Entä voiko muutoksentekijyyttä oppia? Aiheeseen meidät johdattelee Anna Birney, School of System Changen johtaja.

Tilaisuudessa esittelemme myös Ashokan ja Sitran yhteistyössä toteuttaman Muutoksentekijöiden kartoituksen tulokset. Tuttuun tapaan pääsemme myös keskustelemaan teemoista yhdessä.

Muutoksentekijöiden kartoitus pohjaa laajaan kysely- ja haastatteluaineistoon. Kartoituksen tarkoituksena on ymmärtää mitä tarpeita muutoksentekijöillä Suomessa on, mitä trendejä heidän keskuudessaan on havaittavissa ja miten eri toimijat voivat tukea muutoksentekijöitä, jotta heidän yhteiskunnallinen vaikuttavuutensa kasvaa entisestään.

Järjestämme tilaisuuden virtuaalisesti Zoomissa. Striimaamme sen myös suorana Sitran YouTube-kanavalle. Zoomissa pääset keskustelemaan muiden osallistujien kanssa ja tapaamaan uusia ihmisiä. Mikäli haluat keskittyä kuuntelemiseen tai sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua keskusteluun, liitythän seuraamme YouTuben puolella.

Tapahtuman kieli on englanti.

Kuka Anna Birney?

Anna Birney on School of System Changen johtaja. Anna suunnittelee ja fasilitoi systeemisen muutoksen ohjelmia, jotka tukevat ihmisiä, yhteisöjä sekä organisaatioita toiminnan muutoksessa. Vuonna 2016 hän perusti School of System Changen, jonka tavoitteena on rakentaa kansainvälinen systeemisen muutoksen oppimisyhteisö muutoksentekijöille. Lisäksi Anna valmentaa useita projekteja ja aloitteita eri sektoreilta. Anna on kirjoittanut teoksen Cultivating System Change: A Practitioner’s Companion, joka perustuu hänen väitöskirjaansa.

Tutustu Annaan ennen tapahtumaa: @AnnasQuestions | Twitter

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖ:ssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖt ovat kahden tunnin aamunavauksia ja koostuvat informatiivisestä esityksestä sekä verkostoitumishetkistä. Tilaisuuden lopussa on mahdollisuus jäädä juttelemaan vapaamuotoisesti puhujien kanssa.

HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Mistä on kyse?