Live
HERÄÄMÖ: Radikaali luovuus systeemisessä muutoksessa
Verkkotapahtuma

HERÄÄMÖ: Radikaali luovuus systeemisessä muutoksessa

Auttaako kehollinen älykkyys (embodied intelligence) meitä kohti radikaalia luovuutta ja tavoittelemaamme systeemistä muutosta? Entä miten radikaali luovuus auttaa meitä käsittelemään epätoivottuakin yhteiskunnallista muutosta, joka järkyttää olemassa olevia rakenteita?

Tilaisuuden materiaalit

Maria Joutsenvirran esitys (klikkaa kuvaa!)

Maria Joutsenvirran Heräämö-esityksen otsikkodia: Radikaali luovuus systeemisessä muutoksessa

Jaakko Porokuokan visualisointi

Visuaaliset muistiinpanot Maria Joutsenvirran Heräämö-esityksestä

Tilaisuuden kuvaus

Maailmamme on monimutkaistunut ja muuttuu nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Venäjän helmikuinen hyökkäys Ukrainaan järkytti meistä monia yksilöinä ja yhteisöinä. Tässä hetkessä muutoskyky tarkoittaa sitä, että on löydettävä uusi tekemisen taso. Tarvitsemme uusia elämisen taitoja, vanhasta irti pääsemistä sekä yhä syvempää yhteiskehittämistä.

Tervetuloa HERÄÄMÖön 29.3. kuulemaan lisää ja keskustelemaan! Aiheen äärelle meidät johdattelee kauppatieteiden tohtori, oppimismuotoilija Maria Joutsenvirta.

Haluatko virittäytyä aiheeseen jo etukäteen? Lukaise tämä artikkeli Aalto-yliopiston sivuilla: Miten johdetaan ja opitaan tulevaisuutta varten? | Aalto-yliopisto

HERÄÄMÖ-jatkoilla syvennytään radikaalin luovuuden käytännön sovelluksiin Aalto-yliopiston Leni Grünbaumin johdolla. Jatkot järjestetään Facebook livessä perjantaina 1.4. klo 9.00-9.30. Jatkoille ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Liity mukaan täällä.

Kuka Maria Joutsenvirta?

Maria Joutsenvirta on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori. Hän on itsenäinen tutkija, tietokirjailija ja transformatiivisten oppimisprosessien suunnittelija ja fasilitoija, joka työskentelee sekä eri tieteenalojen että tieteen ja muun yhteiskunnan rajapinnalla.

Maria kuuluu Aalto-yliopiston Sustainability in Business -tutkimusryhmään (sub.aalto.fi) ja kouluttaa Aalto University Professional Development:issa (aaltopro.fi). Marian työtä määrittää vahva kestävyysajattelu, joka tarjoaa systeemisen näkökulman kestävyyteen määrittämällä ekologisen, sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden riippuvuussuhteet.

Miten mukaan?

Järjestämme tilaisuuden virtuaalisesti Zoomissa ja striimaamme sen suorana Sitran YouTube-kanavalle. Zoomissa pääset keskustelemaan muiden osallistujien kanssa ja tapaamaan uusia ihmisiä. Mikäli haluat keskittyä kuuntelemiseen tai sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua keskusteluun, liitythän seuraamme YouTuben puolella. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Tapahtuman kieli on suomi.

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖ:ssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖt ovat informatiivisesta esityksestä sekä verkostoitumishetkistä koostuvia aamunavauksia.

HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Mistä on kyse?