Live
HERÄÄMÖ: Systeemiajattelun soveltamisen ABC
Verkkotapahtuma

HERÄÄMÖ: Systeemiajattelun soveltamisen ABC

Tuntuuko systeemisen ajattelun hyödyntäminen vaikealta? Tule mukaan HERÄÄMÖön 27.4. ja saat työkaluja systeemisten haasteiden taklaamiseen!

Tilaisuuden materiaalit

Sean Andrew’n esitys (klikkaa kuvaa!)

Sean Andrewin HERÄÄMÖ -esityksen kansikuva

Forum for the Futuren materiaaleja:

System Change Capabilities -testi
Basecamp Americas Summer 2021: Learn to navigate complex challenges (esite tulevasta koulutuksesta)

Tilaisuuden kuvaus

Erilaisista systeemisen muutoksen Systeeminen muutos Systeemisellä muutoksella tarkoitetaan toimintamallien, rakenteiden ja näiden vuorovaikutusten samanaikaista muutosta, jolla luodaan edellytyksiä tulevaisuuden hyvinvoinnille ja kestävälle kehitykselle. Avaa termisivu Systeeminen muutos
menetelmistä ja viitekehyksistä ei ole pulaa, mutta mistä niiden kanssa kannattaisi lähteä liikkeelle? Entä millaisia systeemisen ajattelun malleja ja lähestymistapoja voisit soveltaa omassa työssäsi? Olit sitten aloittelija tai jo vähän kokeneempi konkari, huhtikuun HERÄÄMÖssä saat uusia näkökulmia systeemiajatteluun.

Huhtikuun HERÄÄMÖssä vieraileva fasilitaattorimme Sean Andrew (Forum for the Future ja School of System Change) kertoo tosielämän esimerkkien ja niihin liittyvien ajattelumallien kautta, mitä systeemisten haasteiden hahmottaminen vaatii. Lisäksi pääset pohtimaan, mitä tämä merkitsee oman työsi kannalta.

Järjestämme tilaisuuden virtuaalisesti Zoomissa ja striimaamme suorana Sitran YouTube-kanavalle. Zoomissa pääset keskustelemaan muiden osallistujien kanssa ja tapaamaan uusia ihmisiä. Mikäli haluat keskittyä kuuntelemiseen tai sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua keskusteluun, liitythän seuraamme YouTuben puolella.

Tapahtuman kieli on englanti.

Kuka Sean Andrew?

Sean Andrew (Forum for the Future ja School of System Change) on systeemisen muutoksen valmentaja. Hän suunnittelee ja fasilitoi yhteistoiminnallisia prosesseja, jotka auttavat meitä monimutkaisten ongelmien ratkaisemisessa. Sean on työskennellyt niin paikallisten yhteisöjen kuin julkisen sektorin kanssa: hän on kehittänyt oppimisverkostoja hallinon eri osa-alueiden välille ja tuonut systeemisen ajattelun malleja sekä -käytäntöjä yritysten ja kansalaisyhteiskunnan toimintaan.

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖ:ssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖt ovat kahden tunnin aamunavauksia ja koostuvat informatiivisestä esityksestä sekä verkostoitumishetkistä. Tilaisuuden lopussa on mahdollisuus jäädä juttelemaan vapaamuotoisesti puhujien kanssa.

HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Mistä on kyse?