Live
HERÄÄMÖ x Waves: Tulevaisuustarinat muutoksen mahdollistajana 
Verkkotapahtuma

HERÄÄMÖ x Waves: Tulevaisuustarinat muutoksen mahdollistajana 

Mitä ovat vaihtoehtoiset tulevaisuudet ja miksi ne ovat muutoksentekijöille tärkeitä? Kuinka tulevaisuuskuvat käännetään toiminnaksi?

Tilaisuuden materiaalit

Alustajien esitykset (klikkaa kuvia!)

Otsikko-slide, jossa teksti: Orientation to futures thinking
Title slide with text: Better than a crystal ball: ten uses of the future

Tilaisuuden kuvaus

Muutoksentekijöiden tavoitteena on pyrkiä kohti kestävämpää tulevaisuutta. Elämme turbulentteja aikoja, jossa sekä tulevaisuus että nykyhetki tuntuvat entistä epävarmemmilta ja epämääräisemmiltä. Toiveikkaiden tulevaisuuskuvien rakentaminen vaatii tässä ajassa paljon enemmän työtä kuin synkkien uhkakuvien maalaaminen. Tekemämme päätökset, valinnat ja toimenpiteet vaikuttavat siihen, minkälaiseksi tulevaisuus muotoutuu. 

Mutta miten tulevaisuusajattelun kytkentää toimintaan voitaisiin vahvistaa? Tulevaisuuksista kertovat tarinat ja narratiivit auttavat meitä haastamaan tulevaisuusolettamuksiamme, kuvittelemaan erilaisia tulevaisuuksia ja keskustelemaan niistä vaikuttavalla tavalla. Tule mukaan HERÄÄMÖön 25.8. kuulemaan ja keskustelemaan siitä, kuinka tulevaisuutta tehdään! 

Vieraspuhujamme Sohail Inayatullah on tulevaisuustyön kansainvälinen edelläkävijä. Tutkimuksen lisäksi hänellä on vuosikymmenten kokemus toivottavien tulevaisuuksien rakentamisesta yhdessä erilaisten organisaatioiden kanssa. Hänen erikoisalaansa on transformatiivinen ennakointityö, jossa tavoiteltavia tulevaisuuksia kohti kuljetaan metaforien ja tarinankerronnan kautta. Lue puhujastamme lisää englanninkieliseltä tapahtumasivulta

Elokuun HERÄÄMÖ pohjustaa Waves-tapahtumaa. Waves on tapahtuma muutoksentekijöille. Sitran sessio Wavesissa keskittyy tulevaisuuskuvien haastamiseen, vaihtoehtoisten tulevaisuuksien kuvitteluun ja tulevaisuuskuvien kääntämiseen toiminnaksi. Session pitää Mikko Dufva. Lue lisää ja hanki lippusi täällä.

Miten mukaan?

Järjestämme tilaisuuden virtuaalisesti Zoomissa ja striimaamme sen suorana Sitran YouTube-kanavalle. Zoomissa pääset keskustelemaan muiden osallistujien kanssa ja tapaamaan uusia ihmisiä. Mikäli haluat keskittyä kuuntelemiseen tai sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua keskusteluun, liitythän seuraamme YouTuben puolella. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Tapahtuman kieli on englanti.

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖt ovat informatiivisesta esityksestä sekä verkostoitumishetkistä koostuvia aamunavauksia.

HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Mistä on kyse?