Live
Kansallinen dialogi: Mitä suomalaiset ajattelevat tulevaisuudesta epävarmuuksien ajassa? 
Keskustelutilaisuus

Kansallinen dialogi: Mitä suomalaiset ajattelevat tulevaisuudesta epävarmuuksien ajassa? 

Elämme yllätystentäyteistä aikaa ja erilaiset kriisit ovat viime vuosina tulleet tutuiksi. Epävarmuudessa eläminen vaikuttaa meihin kaikkiin tavalla tai toisella. Miten se on vaikuttanut suomalaisten tulevaisuussuhteeseen ja näkemyksiin tulevaisuudesta? Syötteenä dialogiin toimii Sitran Tulevaisuusbarometri 2023. 

Tervetuloa kansalliseen dialogiin! Keskustelu järjestetään verkossa tiistaina 9.5. klo 13.00–14.30. Mukaan mahtuu 50 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Sitran järjestämässä Erätauko-dialogissa pureudutaan pohtimaan suomalaisten tulevaisuussuhdetta. Mistä erilaiset kokemukset tulevaisuudesta kumpuavat? Mistä asioista olemme yhtä mieltä? Entä miten erilaiset näkemykset tulisi huomioida, kun rakennamme yhdessä tulevaisuutta ja ratkomme vastassa olevia haasteita?  

Keväällä 2023 julkaistu Sitran Tulevaisuusbarometri 2023 selvitti, millainen on suomalaisten suhde tulevaisuuteen kriisien ajassa. Tulevaisuusbarometrissa pureuduttiin siihen, mitä suomalaiset ajattelevat tulevaisuudesta ja tulevaisuuden kehityskuluista ja kokevatko he voivansa vaikuttaa tulevaisuuteen. Vaikka suomalaisten tulevaisuususko on edelleen vahvalla pohjalla, meitä on moneksi. Näkemykset ja kokemukset tulevaisuudesta ja tulevaisuuden kehityskuluista vaihtelevat merkittävästi esimerkiksi iän, sukupuolen, koulutustaustan ja poliittisen suuntautumisen mukaan. 

Tapahtuma on osa kansallisten dialogien sarjaa, joissa teemana on keväällä 2023 epävarmuudessa eläminen. Kansalliset dialogit antavat mahdollisuuden käsitellä rakentavasti sitä, mitä meille on viime aikoina tapahtunut ja tarjoaa tilan pysähtyä pohtimaan asioita yhdessä toisten kanssa. Kansallisissa dialogeissa keskustellaan ihmisille ja yhteisöille tärkeistä asioista ja teemoista tavalla, joka vahvistaa osallisuutta ja synnyttää ymmärrystä erilaisista haasteista ja mahdollisuuksista. 

Dialogeista tehdään julkinen yhteenveto ja se on kaikkien luettavissa Kansallisten dialogien sivuilla. Valtiovarainministeriö toimittaa dialogien yhteenvedon myös kuntien ja valtion hallinnolle. 

Mistä on kyse?