Live
Kiertotalouden tiekartta 2.0 - aloitustyöpaja

Kiertotalouden tiekartta 2.0 - aloitustyöpaja

Maailman ensimmäinen kansallinen kiertotalouden tiekartta julkaistiin vuonna 2016. Nyt on aika päivittää Suomen askeleet kohti hiilineutraalia kiertotaloutta.

Työpaja on kutsuvierastilaisuus.

Maailma tarvitsee edelläkävijöiden ratkaisuja siihen, miten talouden ja hyvinvoinnin kasvu eivät enää perustu luonnonvarojen tuhlaavaan käyttöön. Loimme yhdessä lukuisten sidosryhmien kanssa yhteistä tahtotilaa kiertotalouden edistämiseksi Suomessa ja määritimme siihen tehokkaimmat keinot, jotka koottiin Suomen kansalliseen kiertotalouden tiekarttaan vuonna 2016.

Tiekarttaa päivitetään nyt syksyllä Sitran johdolla. Päivityksen tarkoituksena on nostaa tavoitteiden ja kunnianhimon tasoa, vahvistaa kansainvälistä edelläkävijyyttä sekä täydentää tiekarttaa uusilla kiertotaloutta edistävillä toimenpiteillä.

Tiekartan aloitustyöpajassa esitellään kiertotalouden tilannekuvaa vuonna 2018 ja aloitetaan päivitystarpeiden työstäminen vuoden 2025 pitkän aikavälin tavoitteiden mukaisesti. Tiekarttatyöpajoissa työstetään pienryhmissä Suomen kansallisia tavoitteita ja toimenpiteitä, joiden avulla eri toimijat ja sektorit pääsevät nykytilasta kiertotalouteen.

Työpajojen lisäksi kokoamme myös kiertotalouden tilannekuvan ja järjestämme asiantuntijahaastatteluita yhdessä Deloitten kanssa. Lokakuussa järjestetään myös avoin sidosryhmätyöpaja tiekartan luonnoksen kommentointia varten. Lisäksi luonnosta voi kommentoida myöhemmin avoimesti verkon kautta.

Päivitetty kiertotalouden tiekartta julkistetaan keväällä 2019.

Ohjelma

8.30 Aamukahvia
9.00 Työpaja:

Eteneekö kiertotalous? Globaali viitekehys, Mari Pantsar, johtaja, Hiilineutraali kiertotalous, Sitra

Kiertotalouden tiekartta 2016 – toteutus ja päivitystarve, Kari Herlevi, projektijohtaja, Kiertotalous, Sitra

Keynote: Kiertotalouden rooli uuden liiketoiminnan edistäjänä, Pertti Korhonen, johtokunnan puheenjohtaja, Business Finland

Kiertotalouden tilannekuva 2018, Riikka Poukka ja Marika Määttä, Deloitte

Työpajatyöskentelyä

12.00 Työpaja päättyy

 

Mistä on kyse?