Live
Luonto osaksi arkea -keskustelutilaisuudet
Keskustelutilaisuus

Luonto osaksi arkea -keskustelutilaisuudet

Hyvinvointi, terveys ja koettu turvallisuus kietoutuvat yhteen luonnon kanssa monin eri tavoin. Kutsumme näiden teemojen parissa työskentelevät paikallistason toimijat kehittämään yhdessä ratkaisuja, joiden avulla luonto nivoutuu vahvemmin osaksi ihmisten arkea.

Miten luonnon terveyshyödyt saataisiin osaksi arkeamme? Miten voisimme yhdessä siirtyä luonnon kannalta kestävämpiin elämäntapoihin ja voida samalla itse paremmin? Mitä turvallisuus merkitsee ihmisille ja yhteisöille arjessa? Ja miltä tämä kaikki näyttää minun kaupungissani ja alueellani?

Kutsumme hyvinvointi-, terveys- ja turvallisuusteemojen parissa työskentelevät alue- ja paikallistason toimijat kehittämään yhdessä ratkaisuja, joiden avulla luonto nivoutuu vahvemmin osaksi ihmisten arkea.

Osallistumalla keskustelutilaisuuksiin saat myös kuulla seitsemännestä Sitra Lab -kehitysohjelmasta ja pääset vaikuttamaan huhtikuussa alkavan ohjelman sisältöihin. Keskustelutilaisuuksissa lähdetään myös rakentamaan uudenlaista yhteistyöverkostoa. Kun tulet paikalle, pääset mukaan verkostoon.

Tilaisuudet koostuvat paneelikeskustelusta ja työpajaosuudesta. Paneelikeskustelussa osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun matalalla kynnyksellä. Työpajaosuus toteutetaan torityyppisesti. Torilla on pisteitä, joiden aiheina ovat luonto ja terveys, luonto ja hyvinvointi-sekä luonto ja turvallisuus. Osallistujilla on mahdollisuus osallistua työskentelyyn torin kaikilla pisteillä.

Vierailemme kolmella paikkakunnalla, minkä lisäksi yksi tilaisuus järjestetään verkossa Teamsin välityksellä. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille. Voit ilmoittautua kaikkiin tilaisuuksiin samalla lomakkeella.

Järvenpää-talo ja verkkotilaisuus 8.2.2024 klo 9.00-11.00


Erityisasiantuntija Marjut Suo, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen järjestöneuvottelukunnan pj 2022-2023 ja pitkäaikainen kuntapäättäjä Kaarina Wilskman
Väitöskirjatutkija Matti Heino, Helsingin yliopisto

Oulun kultuuritalo Valve 13.2.2024 klo 9.00-11.00


Asiantuntija Varpu Wiens, Diak Oulu, Innovaatiot ja kumppanuudet
Palveluvastaava Piritta Pietilä-Litendahl, Oulun Diakonissalaitos
Hyvinvoinnin edistämisen päällikkö Sanna Salmela, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Joensuun pääkirjasto 28.2.2024 klo 9.00-11.00

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Jarno Turunen
Toiminnanjohtaja Heli Hjälm, Pohjois-Karjalan Martat ry
Väitöskirjatutkija Matti Heino, Helsingin yliopisto


Mistä on kyse?