Live
Miltä näyttää tieteellinen sivistys tulevaisuudessa?
Verkkotapahtuma

Miltä näyttää tieteellinen sivistys tulevaisuudessa?

Tiede ja tutkimus ovat olleet länsimaisen sivistyksen kivijalka, jonka avulla on rakennettu parempaa yhteiskuntaa ja etsitty ihannekansalaisen ominaisuuksia. Viheliäiset ongelmat ja epävarmuuksien aika haastavat meitä pohtimaan uudelleen sivistystä ja tiedettä sen osana.

Millaista on tieteellinen sivistys 2020-luvulla ja millaisille periaatteille sen tulisi rakentua? Millaista tulevaisuutta kohti tiede meitä kuljettaa, mikä on sen merkitys ja rooli yhteiskunnallisessa transformaatiossa? Millaisia maailmankuvia, ajattelumalleja ja ihanteita tiede tuottaa ja uusintaa? Kuka päättää tieteellisen sivistyksen suunnasta ja tulevaisuudesta? 

Lokakuun Sivistys+-aamukahveilla keskustellaan sivistyksen ja tieteen suhteesta viheliäisten ongelmien ajassa. Keskustelussa mukana filosofi ja Helsingin yliopiston uskonnonfilosofian professori Sami Pihlström, Säätiöt ja rahastot ry:n toimitusjohtaja Liisa Suvikumpu sekä historiantutkija Heikki Kokko Tampereen yliopistosta. 

Ilmoittaudu mukaan 13.10. mennessä verkkolomakkeella.  

Tilaisuus on osa Sitran Sivistys+-projektia, jonka tavoitteena vahvistaa sivistystä, joka antaa meille entistä suuremman valmiuden uudistua ja vastata viheliäisiin ongelmiin. 

Sivistys+-aamukahvit on sivistystoimijoille ja sivistyksestä kiinnostuneille suunnattu verkkokeskustelujen sarja, jossa etsitään yhdessä sivistyksen suuntaa viheliäisten ongelmien ajassa. Aiemmilla aamukahveilla olemme syventyneet muun muassaelinikäisen oppimisen ihanteisiin, mustan feminismin näkökulmiin sekä uudemman tutkimuksen antiin sivistyskeskustelulle.  

Mistä on kyse?