Live
Mustan feminismin näkökulmat oivalluksen lähteinä sivistyskeskustelussa
Verkkotapahtuma

Mustan feminismin näkökulmat oivalluksen lähteinä sivistyskeskustelussa

Sivistyksen tarina elää ajassa ja jokainen sukupolvi tuo sivistyskeskusteluun omat näkökulmansa. Sivistyksen historiassa on painottunut länsimainen näkökulma ja kuuluisat sivistysajattelijat ovat olleet pitkälti miehiä. Millaisia kysymyksiä ja oivalluksia feminismi – ja erityisemmin musta feminismi – tuovat sivistyskeskusteluun?

Kesäkuun sivistys+-aamukahveilla avarretaan perinteistä sivistysajattelua ja  pureudutaan mustan feminismin tarjoamiin näkökulmiin ja oivalluksiin sivistysajattelulle.

Keskustelua alustaa Ms Afropolitan -blogistaan tunnettu suomalais-nigerialainen feministikirjailija Minna Salami. Esikoisteoksessaan Aistien viisaus (2020) Salami hahmottelee uudenlaista toivon ja yhteisymmärryksen ympärille rakentuvaa maailmankatsomusta. Kommenttipuheenvuorossaan Deidein perustaja ja toimitusjohtaja Jasmin Assulin pohtii, miksi sivistyksestä tarvitaan moniäänistä yhteiskunnallista keskustelua, ja mikä on keskustelun nykytilanne ja tulevaisuus Suomessa.

Minna Salamin alustus on englanninkielinen, mutta keskustelu tilaisuudessa käydään suomeksi.

Sivistys+-aamukahvit on sivistystoimijoille ja sivistyksestä kiinnostuneille suunnattu verkkokeskustelujen sarja. Keskusteluissa etsitään yhdessä sivistyksen suuntaa viheliäisten ongelmien ajassa ja inspiroidutaan uudenlaisen sivistystyön esimerkeistä. Aiemmilla aamukahveilla olemme syventyneet muun muassa sivistyskeskusteluun mediassa, elinikäisen oppimisen ihanteisiin sekä uudemman tutkimuksen antiin sivistyskeskustelulle.

Mistä on kyse?