Live
Signaalistudiot

Signaalistudiot

Tulevaisuustieto on parhaimmillaan jaettuna ja keskusteltuna. Kokoa siis porukka kasaan keskustelemaan heikoista signaaleista ja toisenlaisista tulevaisuuksista!

Kuva: Topias Dean, Sitra.

Sitran Heikot signaalit -työ julkaistaan 13.1.2022 julkistustustilaisuudessa klo 9.00-10.30. Kuka tahansa voi järjestää Signaalistudion, jossa jatketaan julkistustilaisuuden aiheista ja keskustellaan heikkojen signaalien herättämistä ajatuksista. Keskustelun voi järjestää heti julkistustilaisuuden jälkeen tai itselleen sopivana ajankohtana.

Keskustelu voi olla yleinen, johonkin tiettyyn teemaan tai vaikka organisaatiosi tulevaisuuteen liittyvä. Signaalistudio voi olla suljettu (esim. organisaation tai kaveripiirin sisäinen) tai kaikille avoin live- tai verkkokeskustelu. Kokoamme tälle tapahtumasivulle kaikille avoimia keskusteluita!

Oman keskustelun järjestäminen on helppoa! Saat meiltä materiaalipaketin keskustelun järjestämisen tueksi: mm. Heikot signaalit visan, keskustelukysymyksiä sekä keskusteluohjeet rakentavaan verkkokeskusteluun. Materiaalipaketti julkaistaan tällä sivulla myöhemmin.

Muistathan ilmoittautua signaalistudion järjestäjäksi!

Miksi on tärkeää keskustella heikoista signaaleista?

Edessämme on suurempia muutoksia kuin haluamme myöntää. Vanhat näkemykset tulevaisuudesta eivät riitä, vaan tarvitsemme toisenlaisia tarinoita tulevaisuuksista – ja nykyisten tarinoiden haastamista. Heikot signaalit auttavat kertomaan näitä toisenlaisia tarinoita tulevaisuuksista.

Heikot signaalit tuovat tulevaisuuksiin toisenlaisen näkökulman, auttavat haastamaan tulevaisuusoletuksia ja kysymään mitä jos?

Heikot signaalit myös tuovat tulevaisuuden lähemmäs arkea: signaalien avulla uhkat, mahdollisuudet ja yllätykset konkretisoituvat. Heikot signaalit myös auttavat avartamaan tulevaisuuksia ja lisäämään moniäänisyyttä ja toimijuutta.

Tulossa olevat Signaalistudiot

Alle on listatttuna kaikki tälle sivulle näkyviin halutut Signaalistudiot. Tiedot täydentyvät lähempänä tapahtumaa. Ilmoita oma keskustelusi mukaan!

HUOM! Sitra tarjoaa keskusteluihin materiaalipaketin, mutta ei ole keskusteluiden järjestäjänä.

Aika Järjestäjä Paikka Lisätietoja (avoin vai yksityinen, ilmoittautuminen)
Klo 9.00-11.00 Savonlinnan kesäyliopisto Savonlinnan kesäyliopisto, Puistokatu 5, 3. kerros 57100 Savonlinna Signaalistudio: Heikot signaalit 2022 -julkistustilaisuus, Sitra – Savonlinnan kesäyliopisto (savonlinnankesayliopisto.fi)
Savonia-ammattikorkeakoulu Kuopio Avoin tilaisuus
Satakunnan ammattikorkeakoulu, liiketalouden verkkokoulutuksen tiimi Verkossa Yksityinen tilaisuus
Tilastokeskus Helsinki Yksityinen tilaisuus
Tampereen kaupunki Tampere Yksityinen tilaisuus
Pietarsaaren seudun kehittmäisyhtiö Concordia Pietarsaari Avoin tilaisuus
Etelä-Pohjanmaan liitto Seinäjoki Avoin tilaisuus
Alkio-opisto Korpilahti, Jyväskylä Yksityinen tilaisuus
JAMK Biotalousinstituutti Saarijärvi Avoin tilaisuus
Kasarmi ry Kuopio Yksityinen tilaisuus
Verohallinto Helsinki / Verkossa Yksityinen tilaisuus
Pohjois-Savon Business Center Kuopio Avoin tilaisuus
Pohjois-Pohjanmaan liitto Oulu Avoin tilaisuus
Poliisi Helsinki Yksityinen tilaisuus
Tampereen Ammattikorkeakoulu TAMK Tampere Yksityinen tilaisuus
Espoon Kaupunki, Elinkeino ja työllisyysyksikkö Espoo Yksityinen tilaisuus

 

Mistä on kyse?