Live
Kutsu keskusteluun: Jakautuvatko osallistumisen mahdollisuudet Suomessa tasaisesti?
Verkkotapahtuma

Kutsu keskusteluun: Jakautuvatko osallistumisen mahdollisuudet Suomessa tasaisesti?

Minkälaisiin demokratian haasteisiin ihmiset törmäävät arjessaan? Ketkä ajautuvat demokratian kapeikkoihin ja miksi?

Sitra Labin dialogitilaisuudessa keskustellaan osallisuuden ja demokratian nykytilasta ja tulevaisuudesta Suomessa. Tilaisuus järjestetään Zoom-alustalla tiistaina 15.6. klo 9.00 – 11.00. Tapahtumassa keskustellaan pienryhmissä ja osallistujamäärä on rajoitettu. Ilmoittaudu siis heti!

Mitä?

Yhteiskunnallisen osallistumisen paikat ja muodot ovat murroksessa. Murroksessa ovat sekä suoran että edustuksellisen osallistumisen tavat. Suomessa jokaisella tulisi olla mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan kehitykseen. Osallistumisen mahdollisuudet eivät kuitenkaan jakaudu tasaisesti, ja niin sanotuilla demokratian kapeikoilla on monet kasvot. Teknologian kehitys, väestön monimuotoistuminen, sosiaalinen media ja verkostomaisen vallan muodot luovat entistä enemmän vaikuttamisen paikkoja ja mahdollisuuksia, mutta toisaalta ne myös lisäävät osattomuuden tunnetta ja kuplautumista.

Miksi?

Keskustelutilaisuus järjestetään osana Sitra Labin koulutusohjelmaa. Tilaisuudessa Labin osallistujat pääsevät syventämään ymmärrystään aihetta tuntevien ihmisten kanssa. Tämä keskustelu on tärkeä osa Sitra Labin matkaa ongelmien ymmärtämisestä parempien ratkaisujen kehittämiseen.

Kenelle?

Kutsumme paikalle sinut, joka pohdit osallisuuden ja demokratian toteutumista nyky-yhteiskunnassa, näet epäkohtia vaikuttamisen mahdollisuuksissa, haluat kehittää osallistumisen mahdollisuuksia tai huomaat omassa arjessasi ihmisten jäävän demokratian kapeikkoihin. Meitä kiinnostaa juuri sinun näkökulmasi!

Olet lämpimästi tervetullut. Ilmoittaudu mukaan yläreunan ilmoittautumislinkistä.

Mistä on kyse?