Live
Sitra Labin ratkaisuja luonnosta kaupungistumisen haasteisiin
Kutsuvierastilaisuus

Sitra Labin ratkaisuja luonnosta kaupungistumisen haasteisiin

Luontopohjaiset ratkaisut ovat yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisuja, jotka tukeutuvat luontoon tai inspiroituvat siitä. Ne tuottavat samanaikaisesti ekologista, sosiaalista ja taloudellista hyötyä.

Luontoon pohjautuvien ratkaisujen hyödyntämiseksi tarvitaan laajaa yhteistyötä ja virkeää keskustelua, sillä tutkittu tieto ja käytännön kokemukset auttavat luontopohjaisten ratkaisujen toimeenpanossa. Niitä tarvitaan, jotta voimme arvioida vaihtoehtoja, tehdä päätöksiä ratkaisuvaihtoehtojen välillä ja ymmärtää paremmin erilaisia kantoja. Sitra Lab 2 on etsinyt ratkaisuja luonnosta erilaisiin kaupungistumisen haasteisiin ja kokeillut niitä käytännössä.

Kutsuvierastilaisuus on Sitra Labin tiimien kutsumille sidosryhmille. Keskustelemme siitä, millaisia asioita on syytä huomioida, kun luontopohjaisia ratkaisuja otetaan käyttöön. Tutustumme Sitra Labin tiimien ratkaisuihin sekä keskustelemme kokeiluja toteuttaneiden sekä muiden luontopohjaisten ratkaisujen asiantuntijoiden kanssa.

Tilaisuuden aluksi Sitran yliasiamies Jyrki Katainen kertoo, mitä yhteistä on Sitran strategialla ja luontopohjaisilla ratkaisuilla. Mukana on taatusti uusia näkökulmia ja kiinnostavia tuttavuuksia!

Tilaisuus osa Sitra Labin ohjelmaa, jonka päätyttyä julkaisemme 10 oppia luontopohjaisten ratkaisujen toteuttamisesta Sitran verkkosivuilla kevättalven aikana.

Mistä on kyse?