Live
TEHDAS Stakeholder forum 2023
Tapahtumat

TEHDAS Stakeholder forum 2023

TEHDAS-hanke kokoaa terveysalan eurooppalaiset asiantuntijat, ammattilaiset ja päättäjät yhteiseen foorumiin keskustelemaan terveystietojen hyödyntämisestä, eurooppalaisen terveystietoalueen kehityksestä ja hankkeen tuloksista. Foorumi järjestetään hybriditapahtumana Helsingissä 14. kesäkuuta 2023.

  • 14.06.2023 klo 10:00 - 13:00
  • Messukeskus Helsinki (Messuaukio 1, 00520 Helsinki) & online
  • #TEHDASforum, #healthdata

Eurooppalaisen terveystietoalueen on määrä hyödyttää terveydenhuollon kehittämistä sekä palveluiden saatavuutta, tehokkuutta ja kestävyyttä. Myös tutkimus ja innovaatiotoiminta hyötyvät datan aiempaa paremmasta saatavuudesta. Euroopan laajuisia pelisääntöjä terveysdatan toisiokäyttöön Toisiokäyttö Sosiaali- ja terveystietojen toissijainen käyttö (toisiokäyttö) tarkoittaa, että sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnassa syntyneitä asiakas- ja rekisteritietoja käytetään muussa kuin ensisijaisessa käyttötarkoituksessa, jonka vuoksi ne on alun perin tallennettu. Toisiolaissa säädetyt toissijaiset käyttötarkoitukset ovat: tieteellinen tutkimus, tilastointi, kehittämis- ja innovaatiotoiminta, viranomaisohjaus ja -valvonta, viranomaisten suunnittelu- ja selvitystehtävä, opetus ja tietojohtaminen. Avaa termisivu Toisiokäyttö on hahmoteltu EU:n TEHDAS-yhteistoimintahankkeessa.

Foorumissa kuulemme TEHDAS-hankkeen tuloksista, jotka liittyvät datan laatuun ja infrastruktuuriin, datan hallintaan sekä kansalaisnäkökulmaan ja eurooppalaisen terveystietoalueen kestävyyteen. Laajennamme keskustelua myös eurooppalaisesta terveystietoalueesta globaalin terveyden kysymyksiin. TEHDAS-kumppaneiden lisäksi laaja kirjo sidosryhmiä tuo esiin näkemyksiään.

TEHDAS-yhteistoimintahanke (joint action Towards the European Health Data Space) on tulossa päätökseensä. Hanke alkoi vuonna 2021 ja siinä on ollut mukana 25 Euroopan maata. Hankkeessa on pidetty tärkeänä luoda yhteyksiä ja sitouttaa työhön eurooppalaisia sidosryhmiä akatemiasta, yrityselämästä, julkiselta sektorilta ja järjestöistä.

Hanke edistää terveysdatan nykyistä laajempaa hyötykäyttöä Euroopassa. Työmme tarjosi elementtejä Euroopan komission lainsäädäntöehdotukseen eurooppalaisesta terveystietoalueesta (terveysdata-avaruus), joka julkaistiin toukokuussa 2022. Hankkeen loppua kohden annamme suosituksia helpottaaksemme terveystietoalueen onnistunutta toimeenpanoa. Hanke tukee Euroopan komissiota ja jäsenmaita yhtenäisten terveysdatan sisämarkkinoiden luomisessa.

Maksuton TEHDAS-foorumi on kansainvälisen Radical Health Festival Helsinki -konferenssin virallinen sivutapahtuma. Radical Health Festival Helsinki järjestetään 12.-14. kesäkuuta Helsingissä. Jos haluat osallistua myös konferenssiin, voit pyytää lippualennuskoodin lähettämällä viestin osoitteeseen tehdascoordination@sitra.fi

TEHDAS Stakeholder forum on maksuton. Ohjelma löytyy englanninkieliseltä tapahtumasivulta.

Tallenne tilaisuudesta on katsottavissa 3.7.2023 asti.

Lisätietoja: tehdascoordination@sitra.fi

Mistä on kyse?