Live
Tulevaisuuden osaaminen syntyy ekosysteemeissä
Verkkotapahtuma

Tulevaisuuden osaaminen syntyy ekosysteemeissä

Miten uusi osaaminen syntyy Suomessa? Millainen on osaamisjärjestelmä, joka tekee mahdolliseksi elinikäisen oppimisen jokaiselle? Tervetuloa kolmen tilaisuuden sarjaan, joka kiteyttää kolmen vuoden Osaamisen aika -työn tulokset kuvaukseen uudesta osaamisjärjestelmästä.

Kyky uudistaa osaamista on keskeinen tekijä kestävän tulevaisuuden rakentamisessa, kun maailma muuttuu jatkuvasti. Uusiin osaamistarpeisiin voidaan vastata vain toimimalla yhdessä.

Tämä tarkoittaa avointa ja verkostomaista yhteistyötä, johon on helppo liittyä ja joka tuottaa hyötyä kaikille osapuolille – yksilöille, yhteisöille ja yhteiskunnalle. Tulevaisuuden osaaminen syntyykin ekosysteemeissä. Tällaisia joustavia kokonaisuuksia syntyy sekä Suomen tasolle, alueille että työyhteisöjen välille.

Tervetuloa kuulemaan kolmen verkkotilaisuuden sarjaan siitä, miten uusi osaamisjärjestelmä ja osaamisen ekosysteemit toimivat käytännössä. Tilaisuudet 15.3. ja 16.3. on suunnattu alueellisesta elinvoimatyöstä ja tilaisuus 17.3. suomalaisen osaamisjärjestelmän kehittämisestä kiinnostuneille asiantuntijoille ja päättäjille.

Tilaisuuksissa kiteytetään Sitran kolmevuotisen Osaamisen aika -projektin työn havainnot, tulokset ja johtopäätökset, jotka vauhdittavat kokonaisvaltaisen elinikäisen oppimisen politiikan syntyä Suomeen. Työ pohjautuu 30 keskeisen työelämän, koulutusalan ja julkisen toimijan yhteiseen näkemykseen elinikäisen oppimisen Suomesta sekä Sitran seitsemään suositukseen sen edistämiseksi.

Kuvaus uudesta osaamisjärjestelmästä antaa suunnan ja potkun osaamisen uudistamisen kehittämiselle Suomessa!

Merkitse tilaisuudet jo kalenteriisi! Voit ilmoittautua yksittäiseen tai kaikkiin kolmeen tilaisuuteen.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa!

Mistä on kyse?