uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Kestävyysratkaisut-teeman vaikutusten arviointi käynnissä – vastaa verkkokyselyyn!

Arviointi auttaa meitä kehittämään toiminnastamme entistä vaikuttavampaa. Nyt käynnissä on Kestävyysratkaisut-teeman arviointi, johon sinäkin voit osallistua.

Kirjoittajat

Antti Lehtinen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Rose Thompson Coon

Johtava asiantuntija, Ennakointi ja strategia

Anu Mänty

Johtava asiantuntija, Kestävyysratkaisut

Julkaistu

Sitran työtä ja toimintaa on arvioitu tasaisin väliajoin koko tulevaisuustalon historian ajan. Arvioinnissa kysymme esimerkiksi teemmekö oikeita asioita, oikeaan aikaan ja vaikuttavalla tavalla.

Nyt käynnissä on Kestävyysratkaisut-teeman arviointi, joka täydentää vuonna 2019 toteutettua vaikuttavuusarviointia.

Sitran Kestävyysratkaisut-teeman tavoitteena on vauhdittaa talouden, päätöksenteon ja elämäntapojemme mahduttamista luonnon kantokyvyn rajoihin.

Hyvinvointimme, terveytemme ja taloutemme ovat riippuvaisia monimuotoisesta luonnosta ja vakaasta ilmastosta. Tällä hetkellä ilmastokriisi ja luontokato etenevät kuitenkin huolestuttavaa vauhtia, mikä vaarantaa hyvinvointimme perustan.

Arvioinnissa pureudutaan Kestävyysratkaisut-teeman vuonna 2022 päättyneiden projektien vaikutuksiin.

Ilmasto- ja luontoratkaisut-projektissa tuotettiin tietoa ilmasto- ja luontoratkaisuista, jotka luovat myös hyvinvointia Suomelle. Luontoa vahvistava kiertotalous -projektissa puolestaan vauhditettiin Suomen ripeää ja reilua siirtymää kiertotalouteen. Kestävä arki -projektissa tuettiin kansalaisia ja yhteisöjä kestävämpiin elämäntapoihin siirtymisessä.

Vastaa kyselyyn ja osallistu kestävyysratkaisut-teeman arviointiin

Osana arviointia toteutamme lyhyen kyselyn. Jos olet seurannut kestävyystyötämme tai ollut siinä mukana, olet tervetullut vastaamaan kyselyyn! Kyselyyn vastaaminen kestää korkeintaan 15 minuuttia. Gaia Consultingin arviointitiimi käsittelee vastaukset anonyymeinä. Toivomme vastauksia 29.2.2023 mennessä.

Kestävyysratkaisut-teeman vaikutusten arviointi tuottaa riippumatonta, laadukkaaseen analyysiin pohjautuvaa tietoa Sitran roolista kestävyysratkaisujen edistäjänä Suomessa.

Arvioinnin toteuttaa julkisella kilpailutuksella valittu kokeneista arvioijista ja tulevaisuuden tutkijoista koostuva tiimi Gaia Consultingista ja sekä Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta. Arviointi valmistuu kesäkuun 2023 loppuun mennessä.

Mistä on kyse?