archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kiertotalous, kestävyys ja terveys Sitran agendalla Slushissa

Ruoka, kuluttajuuden tulevaisuus ja uudet tavat edistää terveyttä ovat huomion keskipisteessä Sitran tämänvuotisissa Slush-tilaisuuksissa.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Projektijohtaja, Digitaalinen valta ja demokratia

Julkaistu

Euroopan suurimpiin startup-tapahtumiin kuuluva Slush lähestyy, ja Sitra on monella tapaa mukana sekä itse Slushissa että sen oheistapahtumissa.

Alta näet, millä kaikilla tavoilla osallistumme tapahtumaan, joka tuo tekemisen meinkiä ja kehittämisen intoa marraskuun pimeisiin päiviin ja iltoihin.

30.11. Slush-ilta: Ruoan tulevaisuus kiertotaloudessa
Meidän täytyy miettiä ruokajärjestelmiämme uudelleen. Ruuan pitäisi olla ravinteikasta ja sen tuotannon tapahtua maapallon kantokyvyn rajoissa. Se, mitä ja miten syömme, ovat henkilökohtaisia asioita, mutta toisaalta syömisellä on kauaskantoisia vaikutuksia yhteiskunnissa. Tapahtuma keskittyy kolmeen aiheeseen: tiedon tulevaisuus, kulutuksen tulevaisuus ja symbioosin tulevaisuus. Lue lisää.

1.12. Slush Youth pohtii kuluttajuuden tulevaisuutta
Sitra järjestää osana Slush Youth -tapahtumaa 1. joulukuuta työpajan kiertotaloudesta. Työpajan tavoitteena on päivittää ymmärryksemme globaalitaloudesta ja tarpeesta sopeutua maapallon kantokykyyn ja rajallisiin resursseihin. Tämä transformaatio vie meitä kohti kiertotaloutta, jossa kulutus ei enää perustu tavaroiden omistamiseen vaan käyttöön. Lue lisää. Kutsuvierastilaisuus.

Kiihdyttämö kehittyvien maiden startupeille vauhdittaa kestävää kehitystä
Slush Global Impact Accelerator on kiihdyttämöohjelma kehittyvien maiden startupeille, jotka ratkovat kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyviä haasteita. Ohjelma tuo Slushiin 36 startuppia 20 maasta. Sitra tukee ohjelmaa ja on mukana järjestämässä työpajaohjelmaa mukana oleville hubeille.

30.11. Sote-kehittäjät kohtaavat startupit ja hakkerit
Isaacus – hyvinvoinnin palveluoperaattori esittäytyy omalla ständillään sosiaali- ja terveysministeriön oheistilaisuudessa Health and Welfare Services Meets Startups. Tilaisuuden avaa ministeri Annika Saarikko ja sen aikana kuullaan muun muassa, miten Suomesta voitaisiin tehdä mailman paras teknologiainnovaatioiden alusta, miten terveydenhuollon organisaatioiden kanssa kannattaa tehdä yhteistyötä sekä mitä Kanta-järjestelmä voi tarkoittaa startupien kannalta.

Ihminen edellä – valintakokeilut sote-palveluissa -avainalue tuo Slushissa yhteen startupit ja parhaillaan menossa olevien alueellisten valinnanvapauskokeilujen avainhenkilöt. Ohjelmassa on paitsi vapaata tutustumista Slushin tarjontaan ja tunnelmaan, myös osallistuminen edellä mainittuun sosiaali- ja terveysministeriön oheistapahtumaan ja uudenlaista, 2020-luvun äitiyspakkausta kehittävän Baby Box QuickFire Challenge –innovaatiokilpailun finaaliin. Kutsuvierastilaisuus.

Ennen Slushia järjestetysssä Junction Hackathonissa Sitra oli mukana Handle with care -haasteellaan, joka liittyi hyvinvointitietoon. Hakkerien tehtävänä oli kehittää applikaatio, joka joko esittää olemassa olevaa tietoa uudella fiksulla tavalla, antaa uusia mahdollisuuksia hyödyntää tietoa tai yhdistää reaaliaikaista sensoritietoa tai sosiaalista media data-altaaseen. Lue Sitran ja kumppanien haasteen voittaneesta ratkaisusta täältä ja itse haasteesta täältä.

Mistä on kyse?