Arvioitu lukuaika 1 min

Tervetuloa mukaan kehittämään valintakokeilujen pelisääntöjä!

kuvaaja: Patrik Rastenberger

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Johtava asiantuntija, Demokratia ja osallisuus, Sitra

Julkaistu

Sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjän valinnanvapaus peruspalvelujen osalta laajenee vuonna 2019. Jo ensi vuoden alusta alkaen laajennettua valinnanvapautta on tarkoitus kokeilla pilottihankkeisiin mukaan valittavissa kuntatoimijoissa. (Lisätietoa sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustushausta löytyy täältä.)

Sitra on mukana valmistelemassa valintakokeiluja sekä yhteistyössä tutkimassa ja kehittämässä muun muassa erilaisia kannustimia ja uudenlaisia palvelujen toimintamalleja.

Kokeiluja varten olemme laatineet luonnoksen kokeiluissa noudatettavista pelisäännöistä keskustelupaperin muotoon. Keskustelupaperi löytyy täältä. Olet lämpimästi tervetullut kommentoimaan luonnosta ja työstämään sitä kanssamme eteenpäin. Kommentointilomakkeen löydät täältä. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.

”Toimivat palvelut ja pelisäännöt rakentuvat yhteistyöllä. Siksi toivomme ehdotuksia ja kommentteja yrityksiltä, asiantuntijoilta ja kunnilta mutta myös palvelujen käyttäjiltä”, sanoo Sitran johtava asiantuntija Tuula Tiihonen.

Klikkaa siis lomaketta ja vaikuta tulevaisuuden palveluihin.

AIHE

Ihminen edellä - Valintakokeilut sote-palveluissa

Suunniteltu asiakkaiden valinnanvapauden laajentaminen sote-palveluissa oli merkittävästä uudistus, jonka vaikutuksista meillä ei vielä ole tietoa. Tätä tietoa saadaksemme tarvitsimme kokeiluja, jotka loivat pohjaa toimintamallien, ajattelutapojen ja toimintakulttuurin muutokselle. Projekti on päättynyt.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Johtava asiantuntija, Demokratia ja osallisuus, Sitra

Julkaistu

Suosittelemme

Mistä on kyse?