archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tervetuloa mukaan kehittämään valintakokeilujen pelisääntöjä!

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Projektijohtaja, Digitaalinen valta ja demokratia

Julkaistu

Sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjän valinnanvapaus peruspalvelujen osalta laajenee vuonna 2019. Jo ensi vuoden alusta alkaen laajennettua valinnanvapautta on tarkoitus kokeilla pilottihankkeisiin mukaan valittavissa kuntatoimijoissa. (Lisätietoa sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustushausta löytyy täältä.)

Sitra on mukana valmistelemassa valintakokeiluja sekä yhteistyössä tutkimassa ja kehittämässä muun muassa erilaisia kannustimia ja uudenlaisia palvelujen toimintamalleja.

Kokeiluja varten olemme laatineet luonnoksen kokeiluissa noudatettavista pelisäännöistä keskustelupaperin muotoon. Keskustelupaperi löytyy täältä. Olet lämpimästi tervetullut kommentoimaan luonnosta ja työstämään sitä kanssamme eteenpäin. Kommentointilomakkeen löydät täältä. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.

”Toimivat palvelut ja pelisäännöt rakentuvat yhteistyöllä. Siksi toivomme ehdotuksia ja kommentteja yrityksiltä, asiantuntijoilta ja kunnilta mutta myös palvelujen käyttäjiltä”, sanoo Sitran johtava asiantuntija Tuula Tiihonen.

Klikkaa siis lomaketta ja vaikuta tulevaisuuden palveluihin.

Mistä on kyse?