archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tulevaisuus puhuttaa SuomiAreenan aamuissa

Sitran Hyvää huomista, Suomi! -aamukahvit on paras herätys päivään Porissa: lempeä aamiaistunnelma kohtaa kutkuttavan keskustelun Fazerin Pop Up -kahvilassa (Yrjönkatu 12) jokaisena SuomiAreena-aamuna klo 8.00-9.45.

Julkaistu

Maanantaina 10.7.2017
Hyvä ruoka, parempi maailma?

Tervetuloa käynnistämään SuomiAreena-viikko hyvässä seurassa ilmastoystävällisen herkkuaamiaisen voimalla. Ruuan pitää olla maukasta, mutta miten valita muutenkin järkevästi?
Kanssasi keskustelemassa ja maistelemassa ilmastoystävän helppoja ja herkullisia valintoja ovat ainakin Sitran Liisa Lahti ja Hanna Mattila sekä Fazer Culinary Teamin kapteeni Mika Pesonen, Satokausikalenterin Samuli Karjula ja WWF:n Liisa Rohweder. Lue lisää täältä.

Tiistaina 11.7.2017
Miltä näyttävät soten valinnanvapauskokeilujen ensitulokset?

Soten valinnanvapaus on puhuttanut valtavasti, vaikka faktatietoa sen toimivuudesta ei ole ollut. Tai ehkä juuri siitä syystä. Kevään aikana valinnanvapausmalleja on kokeiltu viidellä alueella sosiaali- ja terveysministeriön johdolla, ja nyt kokeilujen ensimmäisiä tuloksia on saatavilla. Mitä ajatuksia kokeilu on herättänyt kansalaisissa? Miten valinnanvapaus toimii palveluntuottajan näkökulmasta? Mukana keskustelemassa ovat muun muassa Keski-Uudenmaan soten kokeilun projektipäällikkö Frank Ryhänen, Kiuruveden Kunnanlääkärit sekä Pirkanmaan sote-muutosjohtaja Kari Hakari. Lue lisää täältä.

Keskiviikkona 12.7.2017
Kestävyys ja koulutus – yhdessä vai erikseen?

Saamme usein kuulla, että kaikki tieto on saatavilla napin painalluksella. Mihin kouluja siis enää tarvitaan? Tässä aamiaistilaisuudessa julkaisemme Koulutuksen tulevaisuuden käsikirjan. Tulevaisuuden koulutuksen saloihin johdattelevat tutkija Asta Raami, erityisluokanopettaja Anne Turunen ja Sitran yliasiamies Mikko Kosonen. Juontajina Olli Sulopuisto ja Jenna Lähdemäki. Lue lisää täältä.

Torstaina 13.7.2017
Kiertotalous haastaa tulevaisuuden päätöksentekijät

Millaiseksi muuttuu maailma, jossa kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen? Muutos vie kohti kiertotaloutta, jossa talouspäätösten pohja on jotain muuta kuin se, mihin menneinä vuosikymmeninä ja -satoina olemme tottuneet. Millaisia eväitä muutokseen on tarjolla ja millainen rooli tulevilla päättäjillä voi olla siinä?

Tulevaisuuden päättäjistä lauteille nousevat ainakin Hilkka Kemppi (Suomen Keskustanuoret), Jaakko Mustakallio (Vihreät nuoret), Mikkel Näkkäläjärvi (Demarinuoret), Daniel Sazanov (Kokoomusnuoret), Samuli Voutila (Perussuomalaiset nuoret), Hanna-Marilla Zidan (Vasemmistonuoret), Christoffer Ingo (Svensk Ungdom) sekä Linda-Riina Paavilainen (KD Nuoret). Tilaisuuden juontavat Sitran kiertotalous-asiantuntijat Heikki Sorasahi ja Merja Rehn. Lue lisää täältä.

Perjantai 14.7.2017
Tulevaisuusajattelu tutuksi ja käyttöön – mitä, missä, milloin?

Tulevaisuusosaaminen ja ennakointi ovat tulleet yhä tärkeämmiksi osaamisalueiksi eri aloilla. Mitä ennakointi oikeastaan on ja miten sitä voi tehdä käytännössä? Sitran ennakoinnin johtava asiantuntija Elina Kiiski Kataja johdattelee tulevaisuusajattelun äärelle ja avaa sitä, miten ennakointia voi käytännössä hyödyntää. Osallistujat pääsevät myös itse testaamaan omaa tulevaisuusajatteluaan Sitran uusien trendikorttien avulla. Lue lisää täältä.

 

Mistä on kyse?