uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Tulevaisuustaajuuden vetäjäkoulutukset alkavat

Tulevaisuustaajuuden vetäjäkoulutuksen haku herätti runsaasti kiinnostusta. Kevään aikana 72 koulutettavaa pääsee syventymään menetelmän sisältöihin ja järjestämään oman Tulevaisuustaajuus-työpajan.  

Kirjoittaja

Anna Solovjew-Wartiovaara

Johtava asiantuntija, Teemojen ja toimintojen vastuuviestijät

Julkaistu

Tulevaisuustaajuus-työpajamentelmä toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen julkaistiin 12.1. Samalla aukesi haku Tulevaisuustaajuuden vetäjäkoulutukseen, jossa oppii hyödyntämään ja soveltamaan Tulevaisuustaajuutta.

Kevään aikana järjestetään neljä verkkokoulutusta, joissa perehdytään sekä menetelmän sisältöihin eli tulevaisuusajatteluun ja muutoksentekemiseen että työpajaan liittyviin käytännön järjestelyihin ja fasilitoimiseen.

Tulevaisuusmenetelmät kiinnostavat

Koulutushaku oli todella suosittu ja hakemuksia tuli yhteensä 341 kappaletta. Koulutusten rajallisen määrän vuoksi mukaan pystyttiin ottamaan vain 72 hakijaa. Kaikille hakijoille on ilmoitettu sähköpostitse 11.2.

Hakijoita oli niin yhteiskunnan eri sektoreilta – julkiselta ja yksityiseltä puolelta, järjestöistä ja koultuusinstituutioista – kuin eri puolilta Suomea.

Monella hakijalla oli hakemusten perusteella tarve tuoda ihmisiä yhteen keskustelemaan tulevaisuudesta, kuvittelemaan toisenlaisia tulevaisuuksia ja tunnistamaan oma toimijuus sekä innostumaan tulevaisuudesta. Tulevaisuustyökaluille ja -menetelmille tuntuukin olevan tässä yllätysten ajassa kovaa kysyntää.

Tulevaisuustaajuus-työpajan voi vetää hyvin myös ilman koulutusta. Se on tarkoitettu kenen tahansa käyttöön ja sovellettavaksi. Kaikki työpajan vetämiseen tarvittavat materiaalit ja ohjeet löytyvät osoitteesta www.tulevaisuustaajuus.fi.  

Mistä on kyse?