archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Fiksu Assa tuo kestävät arjen palvelut asemille

Ekologinen elämä on uusi normaali. Tutustu uusiin kestävän arjen palveluihin Fiksulla Assalla!

Kirjoittaja

Sari Laine

Johtava asiantuntija, Luonto ja arki

Julkaistu

Välillä arki painaa päälle, kaikkia ekologisimpia vaihtoehtoja ei löydy kätevästi tai emme tiedä, mitä uusia palveluja on jo tarjolla. Senpä vuoksi Fiksu Assa -tapahtumat 18.-21.4. eri asemilla ovat tärkeä kokeilun paikka.

Voit käydä tutustumassa ja kokeilemassa erilaisia uusia palveluja pääkaupunkiseudulla Oulunkylän, Leppävaaran, Aviapoliksen ja Tikkurilan asemilla sekä Tampereen ja Lempäälän rautatieasemilla ja Lahden matkakeskuksessa. Meillä kaikilla on kiireinen arki, joten tämän vuoksi palvelut on tuotu kokeiltavaksi sinne, missä me liikumme päivittäin.

Lähes 70 prosenttia Suomen ilmastopäästöistä syntyy kuluttajien päätösten ja valintojen seurauksena. Tämän vuoksi onkin erittäin tärkeää tiedostaa omat vaikutusmahdollisuutensa. Yksi isoimmista päivittäisistä valinnoista liittyy liikkumiseen. Voisinko kulkea edes osan matkasta lihasvoimin? Voisinko käyttää yhteiskäyttöautoa? Tarvitsenko omaa autoa tai voisinko luopua kakkosautosta? Kaikki nämä kysymykset ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan.

Sitrassa on tämän kevään käynnissä Fiksu arki -kehitysohjelma, johon valittiin kilpailun avulla kymmenen kestävän arjen palveluja tai tuotteita tarjoavaa yritystä. Liiteri.net ja Shareit Blox Car ovat ohjelmassa edelleen kehittäneet palveluitaan teille jokaiselle ja tarjoavat niitä nyt käyttöönne Fiksu Assa -asemilla. Käykääpä kurkkaamassa ja kokeilemassa!

Ekologinen arki tulee ja sitä varten tarvitsemme uusia tuotteita ja palveluja. Jotta nämä uudet palvelut pääsevät vauhtiin ja kehittyvät, meidän pitää lähteä kokeilemaan ja käyttämään niitä. Niin se kehitys kehittyy.

Eri asemien pop-up-pisteiden tarjonta vaihtelee päivittäin. Esimerkiksi Tikkurilassa on ResQClubin hävikkiruokakioski, Leppävaarassa voi testata sähköajoneuvoja ja Tampereella myydään hyönteiselintarvikkeita, kierrätetään merkkivaatteita Emmyn dropboxiin sekä tutustutaan nukkumis- ja työskentelykapseliin.

Katso lista kaikista Fiksu Assa -tapahtumapaikoista ja esillä olevista fiksuista tuotteista ja palveluista.

Fiksu Assa -tapahtuma on osa Sitran rahoittamaa Asemaseudut kokeilualustana -hanketta.

Lue lisää ympäristöministeriön tiedotteesta.

 

Mistä on kyse?