Live
Hyvinvointiekosysteemi

Hyvinvointiekosysteemi

Suomi hyvinvointi-innovaatioiden edelläkävijäksi?

Kuva: Topias Dean

Voiko Suomeen syntyä uudenlaisten hyvinvointiongelmien ratkaisuun keskittyvä innovaatioekosysteemi? Onko hyvinvointi-innovaatioita mahdollista synnyttää ongelmalähtöisellä innovaatioprosessilla? Minkälaisia järjestelmätason uudistuksia monimutkaisten hyvinvointiongelmien ratkaisu vaatii? Sitran Hyvinvointiekosysteemi -hanke on vuoden ajan etsinyt vastauksia näihin kysymyksiin. Hankkeen päätöstilaisuudessa kuullaan nuorten näkemyksiä talousosaamisen kehittämiseen liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista sekä kerrotaan Jyväskylässä ja Kuopiossa toteutettujen avoimien innovaatioprosessien tuloksista. Lisäksi pohditaan hankkeen pilottiongelmien – ylivelkaantumisen sekä nuorten elämänhallinnan ja mielenterveyden ongelmien – juurisyitä ja keskustellaan niihin liittyvän palvelujärjestelmän kehittämismahdollisuuksista.

Lisätietoja

Ohjelma

12.45 Ilmoittautuminen & kahvit
13.00 Tervetuloa!
Saara Rimon
13.10 Mimmit sijoittaa! Miten nuoret saadaan kiinnostumaan talousosaamisen kehittämisestä?
Pia Maria Nickström – sijoitusbloggaaja ja Mimmit sijoittaa -yhteisön perustaja
13.30 Nuorten näkemykset
14.00 Ylivelkaantuminen – juurisyyt ja tarvittavat toimenpiteet?
Timo Hämäläinen
14.15 Sitran työpajoihin osallistujien kommentit
 14.30  Kahvitauko
14.45 Sadan päivän hyvinvointihaaste nuorten elämänhallinnan ja mielenterveyden parantamiseksi:  Jyväskylän ja Kuopion innovaatioprosessien tulokset ja jatkosuunnitelmat
16:00 Sitran työpajoihin osallistuneiden kommentit
16.15 Paneeli: Vinkkejä innovatiivisten ratkaisumallien ja koko toimijakentän jatkokehittämiseksi Sara Lukkarinen, MOTIVA, Mika Sievi-Korte, Business Finland, Lea Pulkkinen, Jyväskylä ja Tiina Arpola, Kuopio.
16.40-16:45 Hyvinvointiekosysteemin jatkoaskeleet
Timo Hämäläinen, Sitra

Mistä on kyse?