Live
Heräämö: Reilu ja eettinen digitalisoituva yhteiskunta
Keskustelutilaisuus

Heräämö: Reilu ja eettinen digitalisoituva yhteiskunta

Teknologia ja data sulautuvat meidän kaikkien arkeen kiihtyvällä tahdilla. Miltä neljäs teollinen vallankumous näyttää julkisen sektorin kehittäjän näkökulmasta?

Tilaisuuden materiaalit

Tilaisuudessa jaetut lukuvinkit:

Tilaisuuden kuvaus

Teknologian kehityksen nopea tahti tuo mukanaan paljon mahdollisuuksia, mutta myös suunnittelemattomia ja ei-toivottuja kehityskulkuja. Suurten datajättien tavat kerätä ja hyödyntää dataa herättävät huolta toiminnan eettisyydestä ja reiluudesta. Yksityisen sektorin kehitystahti muodostaa odotuksia ja painetta myös kunnissa ja muualla julkisella sektorilla. Samanaikaisesti vaatimus toiminnan reiluudesta ja eettisyydestä korostuu. Yhteiskunnallisten vaikutusten ja eettisten kysymysten ymmärtäminen edellyttää erilaista osaamista kuin teknologian kehittäminen ja käyttö.   

Keiden tulisi osallistua keskusteluun jo tehtyjen valintojen ja tulevaisuuden ratkaisujen mahdollisista vaikutuksista? Miten kasvatetaan luottamusta digitalisoituvaan yhteiskuntaan? Milloin tekoälylle voidaan antaa roolia julkisessa päätöksenteossa ja milloin ihmisten kohtaaminen nousee arvoonsa?  

Tervetuloa Heräämöön kuulemaan lisää ja keskustelemaan! Aiheen äärelle meidät johdattaa Tampereen yliopiston tohtorikoulutettava Sanni Pöntinen, jonka työpöydällä Tampereen kaupungin kehittämisasiantuntijana ovat muun muassa tekoälyn hallinta ja etiikka.  

aika Ohjelma
8:30
Huomenta ja tervetuloa!
Sitra
8:40
Miksi on tärkeää puhua tekoälyn etiikasta juuri nyt?
Sanni Pöntinen, Tampereen kaupunki
9:00
Pienryhmäkeskustelut
9:15
Etiikka neljännen teollisen vallankumouksen supervoimana
Sanni pöntinen, tampereen kaupunki
9:45
Q&A
9:55
Loppusanat
Sitra
10:00
Tilaisuus päättyy.
Paikan päällä mahdollisuus jäädä vapaasti keskustelemaan ja verkostoitumaan.

Miten mukaan? 

Heräämö lähtee tänä syksynä kiertueelle ja ensimmäinen pysäkki on Tampere! Tervetuloa mukaan paikan päälle tai streamin äärelle. Tilaisuus järjestetään Crazy Townissa osoitteessa Rautatienkatu 21 B, 5. krs., Tampere, jonka lisäksi tilaisuutta voi seurata Sitran YouTube-kanavalla. Ilmoittaudu mukaan täällä

Haluaisitko järjestää Satelliitti-Heräämön? 

Tänä syksynä haluamme tarjota kaikille osallistujillemme mahdollisuuden pohtia ja keskustella Heräämön herättämistä ajatuksista yhdessä, paikkakunnasta riippumatta – koska uudet opit ja ajatukset ovat hyödyllisimpiä jaettuina! Kutsu siis kaverit tai kollegat yhteen aamukahvin ja Heräämön äärelle. 
 
Omaa satelliittiasi varten tarvitset porukan lisäksi vain verkkoyhteyden sekä koneen ja näytön, jolta seurata Heräämö-lähetystä. 

Kiinnostuitko? Ilmoittautumislomakkeella voit ilmoittaa myös alustavan kiinnostuksesi satelliitin järjestämiseen. Lähetämme kaikille kiinnostuksensa ilmaisseille sähköpostitse vinkit ja materiaalit järjestämisen tueksi.  

Mikä Heräämö? 

Heräämö on astetta kutkuttavampi aamun aloitus. Heräämöt ovat aamunavauksia, jotka koostuvat puheenvuoroista, verkostoitumishetkistä ja keskustelusta kahvikupin ja aamupuuron äärellä. 

Mistä on kyse?