Live
Mikä on median rooli kestävän tulevaisuuden rakentamisessa? 
Verkkotapahtuma

Mikä on median rooli kestävän tulevaisuuden rakentamisessa? 

Journalismi vaikuttaa tapoihimme katsoa maailmaa ja suuntautua tulevaisuuteen. Millaisia haasteita viheliäisten ongelmien aika asettaa journalismille? Mikä on journalismin suhde kestävän tulevaisuuden tavoitteluun? 

Viheliäiset ongelmat, kuten ekologinen kestävyyskriisi ja kasvava eriarvoisuus, haastavat meitä muutokseen yksilöinä, yhteisöinä ja yhteiskuntina. Jotta voisimme onnistua kestävän tulevaisuuden rakentamisessa, on meidän uudistuttava paitsi toimintamallien ja rakenteiden myös arvojen, ihanteiden ja ajattelumallien tasolla. Puhutaankin kokonaisvaltaisen transformaation tarpeesta. 

Journalismilla on merkittävä rooli yhteiskunnallisten tapahtumien tulkitsijana ja maailmankuvien muokkaajana. Valinnoilla on vaikutusta tulevaisuudennäkymiimme ja edellytyksiimme vastata viheliäisiin ongelmiin. Millaista journalismia tarvitaan ajassa, jota leimaa voimakas uudistumisen tarve? Mikä on journalismin suhde yhteiskunnalliseen transformaatioon ja millaisille arvoille ja ihanteille journalismin tulisi perustua, jotta voisimme rakentaa kestävää tulevaisuutta? 

Sivistys+-aamukahveilla torstaina 21.4. klo 9-10:15 pureudutaan pohtimaan journalismia viheliäisten ongelmien ajassa. Aiheen äärelle virittävässä akvaariokeskustelussa aihetta pureskelevat journalismin opiskelija Satu Hurme, toimittaja Riikka Suominen, journalistiikan professori Mikko Villi Jyväskylän yliopistolta ja Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Eero Hyvönen. Keskustelua luotsaavat Sitran viestinnän johtava asiantuntija Samuli Laita ja projektijohtaja Jukka Vahti Digitaalinen valta ja demokratia -projektista. Lämpimästi tervetuloa mukaan keskustelemaan! 

Sivistys+-aamukahvit on sivistyksestä kiinnostuneille suunnattu verkkokeskustelujen sarja. Keskusteluissa etsitään yhdessä sivistyksen suuntaa viheliäisten ongelmien ajassa ja inspiroidutaan uudenlaisen sivistystyön esimerkeistä. Aiemmilla aamukahveilla olemme syventyneet muun muassa sivistyskeskusteluun mediassa, elinikäisen oppimisen ihanteisiin sekä uudemman tutkimuksen antiin sivistyskeskustelulle.  

Mistä on kyse?